diumenge, 13 de maig del 2018

TROBADA DE DELEGATS VERDS


Divendres 4 de maig, més de 200 delegats Verds de 7 instituts de les comarques de Girona van participar aquest en la jornada de neteja de les platges i del fons marí de Calonge i Sant Antoni. Es va poder realitzar tot i la pluja, i els més de 200 alumnes es van repartirt en 10 grups per arribar a les platges d'Es Monestir, Sant Antoni, Torre Valentina i les diferents cales del camí de ronda. Pel que fa a la neteja del fons marí, hi van participar 6 submarinistes.


En total es van recollir més de 4 metres cúbics de residus, principalment de restes de matèria orgànica (2 metres cúbics), envasos lleugers com ara llaunes, ampolles (1 metre cúbic) i residus plàstics més grans, com per exemple un paraxocs de cotxe i diversos neumàtics. A banda d'això, també es van retirar una bossa d'escombraries de cartró i una de vidre, així com diversos residus metàl·lics.


Aquesta va ser la primera jornada de neteja de voluntariat de neteja de platges i del fons marí que organitza l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, que tenia entre els seus objectius conscienciar els alumnes dels instituts participants de la necessitat de cuidar el medi ambient.


A la jornada hi van participar alumnes dels instituts Frederic Martí Carreras i Baix Empordà de Palafrugell, Salvador Espriu de Salt, La Salle, Santiago Sobrequés i Jaume Vicens Vives de Girona i l'Institut Puig Cargol de Calonge i Sant Antoni.

La jornada de voluntariat per la neteja de platges de Calonge i Sant Antoni va comptar també amb la col·laboració de TOSCA Serveis Ambientals d'Educació i Turisme i de Dive Center Palamós.
Sílvia Franch
Coordinadora de Medi Ambient