dimarts, 20 de març del 2018

L'HORT DEL VIVES


L’hort ja està a punt de donar els primers fruits d’aquest curs, aviat podrem collir enciams i bledes. Les pluges d’aquests darrers dies li ha anat molt bé a la terra i a les hortalisses que hi tenim plantades: els alls, les cebes, les faves i els ravenets

També hi tenim plantats pèsols, però algun animal se’ls ha menjat i només uns quants han sobreviscut, tot i així són molt petits i no sabem si arribaran a créixer i a donar fruit.

Durant aquest hivern, també hem netejat el bosc mediterrani que tenim al centre i hem plantat una pomera de la varietat Fuji, que ens va cedir els Amics de la UNESCO de Girona, en motiu del Dia de la Pau.

El nostre hort es natural, no fem servir productes químics i l’adob es natural.

Els encarregats de gestionar aquest hort i el bosquet mediterrani, són un grup d’alumnes de 4t d’ESO C i D. També us convidem que doneu una ullada al blog del Vives Verd, allà hi expliquem totes les activitats que anem fent a l’hort i també parlem d’alimentació.


No oblideu que les fruites i verdures han de tenir un pes important en la nostra alimentació i millor si són de temporada i de proximitat.

Es recomana 5 racions de fruita fresca i verdura al dia.

L'estructura dels àpats principals:


Es proposa un plat en què: la major part l’ocupen les verdures i hortalisses, després els farinacis, mentre que es reserva una petita part per als aliments proteics (carn, peix, ous i llegums). Les postres estan constituïdes per fruita fresca i, com a beguda, aigua.

*Recomanacions fetes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Sílvia Franch
Professora d’Hort