dimecres, 28 de febrer del 2018

RUTA JOSEP PLA (1)

Dimecres 21 de febrer, l’alumnat de 4t d’ESO va anar a Calella a fer una ruta literària sobre la figura de Josep Pla. També va fer el taller "Llegim i sentim" a la Fundació Josep Pla.


El passat dimecres 21 de febrer, el alumnes de 4t ESO vam anar a Calella i a Palafrugell. Ens vam separar en dos grups i mentre un grup anava a Palafrugell, l’altre anava a Calella.

A Calella ens vam tornar a separar en dos grups i vam fer la ruta Josep Pla, però reduïda. Caminàvem per diferents llocs de Calella i les guies ens explicaven coses sobre Josep Pla i la gent que vivia al poble durant aquella època: els pescadors, la cuinera de la taverna Batlle... També vam llegir fragments del llibre més conegut de Josep Pla, “El Quadern Gris”. Per acabar la ruta vam fer un petit taller on, per grups de quatre o cinc persones, fèiem una foto que més tard havíem de descriure i fer una reflexió d’ella tal com feia Pla.

A Palafrugell vam anar a la Fundació Josep Pla, que està situada a la casa veïna d’on vivia Pla. Allà vam mirar un video dels viatges que va fer com a periodista i vam veure una exposició sobre Josep Pla i la Primera Guerra Mundial.

Susanna Boyle i Joan Casadesús
Alumnes de 4t d’ESO

Fotografia: Aarón Pavón (alumne de 4t d'ESO

Fotografies: Antònia Vilaplana

Fotografia: Judit Parés