dilluns, 29 de gener del 2018

VISITA AL SINCROTÓ ALBA

Dimecres 24 de gener, es va fer una visita conjunta que va organitzar la Fundació CiMs+Cellex amb els alumnes de 1r de Batxillerat Internacional de l’Aula Escola Europea amb qui compartim objectius i moltes ganes d’aprendre.

El sincrotó Alba és a Cerdanyola del Vallès, i us n'adjuntem una crònica de la Laura Solé Domènech, alumna de 1r de batxillerat.

El passat dimecres 24 de gener els alumnes de primer de batxillerat A vam assistir a una visita guiada al Sincrotró Alba juntament amb els alumnes del mateix curs de l’Aula Escola Europea de Barcelona, que després també vam visitar.

El Sincrotró Alba és la inversió tècnica més gran que s’ha fet mai al país i proporciona mitjans per a la investigació en camps tant diversos com la cosmètica i la física. Consisteix en un complex d’acceleradors que permeten crear llum de sincrotró, unes ones de tal freqüència que permeten analitzar l’estructura atòmica dels materials. Allí ens van explicar el funcionament dels acceleradors d’electrons i vam poder veure dues línies, una que utilitzava la tècnica de la microscòpia de raigs X en el camp de la biologia i una altra que es fonamentava en la fotoemissió per analitzar les propietats dels materials.


A continuació vam anar a veure l’Aula Escola Europea, on els alumnes de primer de batxillerat internacional ens van fer un tour per les instal·lacions. Els professors havien preparat un conjunt de jocs de coneixença que ens van servir per a compartir experiències amb els companys d’allà. Vam fer un dinar matemàtic amb qüestions d’interès tals com “Prefereixes Harry Potter o Star Wars?” (cal destacar que va guanyar Harry Potter), vam construir poliedres amb pals i cordes i vam participar en una “Habitació Boja”, un joc que combina l’astúcia, les matemàtiques i l’atzar.

L’experiència va ser molt enriquidora per a tots, ja que vam poder veure una escola bastant diferent a la nostra i vam conèixer altres joves amb els mateixos interessos que nosaltres.



Fotografies: Arnau Lleixà i Sergi Soler (alumne de 1r de batxillerat)