dimarts, 19 de desembre del 2017

LA IMPORTÀNCIA DEL CATALÀ AL MÓN

El passat dijous 14 de desembre, tot l'alumnat de 4t d'ESO vam anar durant una hora al Teatre de l'institut per assistir a una conferència del britànic Andrew Frank Bradley, natiu de Liverpool i estudiant de la universitat de Sheffield.

En la conferència, ens va voler incitar a fer una observació i reflexió sobre el català des de diversos punts de vista, fent-nos preguntes com: «El català té importància a l'exterior?» o «El català és útil fora d'Espanya?». Amb aquesta conferència se'ns va demostrar que el català és molt més útil i important fora de Catalunya, molt més del que ens esperàvem la gran majoria de nosaltres. Ens va donar dades tan curioses com el fet que hi ha més de 150 universitats al món que imparteixen classes en català i que usualment és parlat en parts de 4 països diferents (Espanya, França, Itàlia i Andorra).

A tots ens va agradar molt i ens va semblar molt interessant, no se'ns va fer gens pesat parlar sobre el tema, tot el contrari, alguns pensem que es va fer curt i tot.

Eva Parera
Alumna de 4t d'ESO

Fotografia: Dani Bartomeu