dilluns, 20 de novembre del 2017

TALLERS DE BIOLOGIA A LA UdG

El professors Gabriel Mercadal i Marta Salavedra ens informen que divendres 17 de novembre, l’alumnat de Biologia de 1r de batxillerat va anar a la Facultat de Ciències de la UdG. Allà van fer 7 tallers científics i van escoltar una xerrada molt interessant sobre química quàntica.

Aquesta activitat formava part de la Setmana de la Ciència.

Aquest passat divendres 17 de novembre, la biologia i la química van fer crida novament als alumnes de 1r de batxillerat. En motiu de la setmana de la ciència celebrada per Sant Albert, ambdues van convidar-nos a viure un matí ple de molècules, reaccions, ecosistemes, microorganismes i moltíssim més.

Fotografia: Duna Muñoz
Al llarg de tots els tallers que els alumnes de la UdG havien preparat per nosaltres, la química i la biologia se’ns mostraven de manera ben diversa, i és que,  si no se’ns trobava al fil del porró bevent d’aigües de diferents mineralitzacions, se’ns veia fent funcionar un prototip de cotxe elèctric impulsat amb l’energia extreta de la descomposició de l’aigua o, potser fins i tot, fent precipitar el DNA de la nostra saliva en un tub recobert d’etanol. En aquells tallers érem tan sols nens jugant amb la ciència; nens que quedàvem meravellats amb una petita bombolla de sabó que explotava al entrar en contacte amb una flama... però sobretot, érem nens descobrint un món de possibilitats...

Però quelcom va canviar al final de la visita... en acabar aquella sessió que química quàntica que va concloure els tallers... Llavors ja no només érem nens que jugàvem i descobríem... llavors érem nens trencant esquemes... érem nens descobrint un món totalment nou fins al moment; un món apassionant i, de ben segur,  un món que aviat tornarà a trucar les portes del nostre institut.
Duna Muñoz
Alumna de 1r de batxillerat

Fotografia: Gabriel Mercadal

Fotografia: Gabriel Mercadal