dilluns, 13 de novembre del 2017

SEGUIM AMB LA XERRADA "DEIXAR D'ESTUDIAR PER COMENÇAR A APRENDRE"

L’Ernest Luz, psicòleg del centre, segueix fent la xerrada “Deixar d’estudiar per començar a aprendre” a l’alumnat de 1r de batxillerat. L’alumna Laia Busquets ens en fa la seva crònica.

El dia 7 de Novembre, l'Ernest Luz, el psicòleg del centre, ens va fer una xerrada sobre l'aprenentatge als alumnes de batxillerat.

Ens explicava que havíem de deixar definitivament d'estudiar per començar a aprendre, ja que només estudiant la informació expirava al cap de poc temps, i que a l’aprendre, lliguem enllaços del que no sabem amb el que ja coneixíem i així la informació perdura.

El propòsit d'estudiar és bàsicament aprovar, un concepte d'obligatorietat en el que si no obtens el que esperaves l'autoestima es pot veure afectada. Sol ser una competició que finalment intentarem evitar. Per altra banda, el concepte d'aprendre és la llibertat de voler saber i entendre el que ens proposem, és una decisió pròpia on creem xarxes de coneixement personal del que ja sabíem amb el nou après. I en resum, els resultats solen millorar. El procés de l'aprenentatge es basa en tres passos, el primer: ENTENDRE, abans d'anar més enllà en un tema hem de comprendre'l perfectament; el segon: RELACIONAR, vincular, connectar neurones entre els antics i els nous coneixements; i per últim: ENTRENAR: repassar l'après per així recordar-ho.

En conclusió, tots hauríem de basar-nos en un plantejament centrat en l'aprenentatge.