divendres, 3 de novembre del 2017

ENTREGA DE DIPLOMES DE BATXILLERAT INTERNACIONAL: LA CRÒNICA

Després de prendre un nou camí, el passat dissabte 21 d’octubre els alumnes de Batxillerat Internacional de la promoció 2015-2017 van tornar a l’Institut per rebre els diplomes i certificats que acrediten el títol. L’acte va començar a les 11 del matí al teatre Ignasi Bonnín amb la retrobada de professors, graduats, famílies, companys i autoritats. Entre les autoritats s’hi trobaven representants de la Fundació CELLEX i del Departament d’Ensenyament.

L’acte va començar amb la intervenció de la directora, Anna Masós, i la coordinadora del Batxillerat Internacional, Assumpció Roure. A continuació, un exalumne de la primera promoció de les beques CiMs-CELLEX, en José Andrés Ballester, presentat per la seva antiga professora de física, Maria Lluïsa González, va explicar als assistents la seva experiència abans, durant i després de cursar el Batxillerat Internacional. A més a més, va aprofitar per aconsellar als estudiants oients, motivant-los a no deixar mai d’aprendre i de crear nous projectes.


Seguidament, dos alumnes graduats, en Samuel Capellas i en Jordi Vilà, van fer un discurs d’allò més entretingut recordant alguns dels moments viscuts durant aquesta última etapa. Després, Josep Polanco, director dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona, va fer un breu discurs on reconeixia l’esforç i la dedicació dels estudiants.

Aleshores, Anna Masós, Israel Saperas, tutor dels graduats, i Josep Polanco van fer el lliurament del Diploma del Batxillerat Internacional. Anton Cortada, exprofessor de l’Institut i impulsor del programa, va fer l’entrega, molt emotiva, del Diploma a la Júlia Cabrera, la seva néta.


Per concloure l’acte, tres alumnes que actualment cursen segon de Batxillerat Internacional, Rosa Milian, Júlia Sánchez i Carla Viñola, van interpretar dues peces musicals. Al mateix temps, es reproduïa un recull de diapositives que recordava els últims dos anys que els graduats havien passat junts. Finalment, es va donar pas a un piscolabis que va servir perquè tots els assistents poguessin posar-se el dia sobre els recents canvis a les seves vides.


Vinyet Costa i Maria Prat
Alumnes de 2n de batxillerat