dilluns, 3 d’abril del 2017

ESTRENA DE "CONTES PER TELÈFON" DE GIANNI RODARI

Aquest curs 2016-2017, com a optativa de 3r d’ESO, alguns alumnes de l’institut Jaume Vicens Vives vam escollir Teatre Musical. Actualment som un grup de onze alumnes que treballem col·laborativament per fer totes les tasques que es necessiten per dur a terme una obra escènica.

Al llarg dels dos primers trimestres del curs hem emprès un llarg viatge duent a terme el nostre modest, però bonic projecte. Hem estat treballant en equip per muntar una obra basada en els “Contes per telèfon” de Gianni Rodari, i dirigits per la professora Marta Orts. Aquest recull està format per diferents narracions breus que, per telèfon, un pare que està de viatge explica a la seva filla diàriament. Són contes sense cap relació entre ells, però queden enllaçats gràcies a petits diàlegs entre el pare i la seva filla.

Nosaltres n’hem versionat alguns, i hem treballat de valent per poder adaptar aquestes narracions a un espectacle escènic.

Des de bon principi hem treballat conjuntament, ja sigui per parelles, en petit grups o en gran grup, creant diàlegs i escenificant-los; coreografiant cançons i treballant l’expressió corporal i verbal. A més de fer teatre i música, hem treballat altres arts escèniques com dansa i mim; també aspectes tècnics de llum i so, i tècniques de treball cooperatiu. Ens adonem que hem anat evolucionant i que ens hem cohesionat com a grup. Tot i que hem tingut alguns entrebancs (discusions internes, malsentesos, problemes de comunicació, etc.) els hem pogut superar i estem contents del resultat.

El dimarts 28 de març hem estrenat la nostra producció davant dels participants de la fase de quart de finals ST. Gironès del XIII Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta que s’ha dut a terme en el nostre institut.




Esperem que aquesta obra tan especial per nosaltres també ho hagi sigut per tots ells.


Text: Camil·la Adrián, Jordi Álvarez, Clàudia Bartrolí, Berta Brunet, Clàudia Buil, Pol Cereijo, Sara Lorman, Tibi Pasca, Carla Sánchez, Sofia Suaya i Wilmer Reyes (3r d’ESO)
Fotos: Olga Miralles (3r d’ESO)