diumenge, 19 de març de 2017

UN TE A LA MENTA

El dimarts 7 de març els alumnes de primer, segon i tercer d'ESO de l'aula d'acollida hem anat a l'EspaiCaixa a escolar el concert "Un te a la menta" amb músiques de l'àrea cultural del Magrib.

Ens ha agradat molt perquè hem escoltat música que sentíem quan érem petits, perquè ens motivava molt el so,  perquè ens recordava la música de l'espectacle Migrasons que vam sentir al teatre de l'institut la setmana anterior, perquè feia venir ganes de ballar, perquè hem sentit cantar cançons en llengua àrab (al-ʿarabiyya), perquè alguns músics portaven vestits de color vermell molt bonics,  perquè els instruments eren molt exòtics, perquè hem pogut pujar a l'escenari a ballar, perquè ens han fet cantar i, sobretot, sobretot, perquè tocaven molt bé!


La música que hem escoltat ens ha fet viatjar al nord d'Àfrica i hem descobert la gran riquesa musical dels diferents pobles que conformen la part occidental del món islàmic; hem escoltat els cants i els ritmes dels berbers i amazics (els habitants originaris del Magrib), dels gnaua (descendents d'esclaus negres) i dels sufís (branca mística de l'islam). Hem recordat la important influència de la música àrab a la península Ibèrica amb cançons araboandalusís i també hem descobert estils moderns, com ara el chaâbi o el rai.   

Quan hem sortit del concert els músics ens estaven esperant a la porta per saludar-nos. Ens hem donat la mà, ens l'hem estret ben fort i també l'hem xocat. Alguns fins i tot ens han abraçat.