dissabte, 4 de febrer del 2017

RUTA JOSEP PLA

Els nois i noies de 4t d’ESO van fer una ruta literària sobre la figura de Josep Pla a Calella de Palafrugell. També, van assistir al taller "Llegim i sentim" a la fundació Josep Pla.

1 de febrer del 2017. Els alumnes de 4t d’ESO de l’institut Jaume Vicens Vives de Girona s’endinsen en el fascinant món de Josep Pla amb un recorregut per un dels llocs que l’autor va viure i descriure, les platges del petit poble de Calella de Palafrugell. Porten mostres dels seus textos i algunes fotografies de l’època en què Pla hi passava vacances d’estiu. 


En un racó del poble, davant l’antiga casa de vacances familiars, han observat fotografies del senyor Pla amb pescadors de Calella. També hi havia Marieta Batlle, una gran cuinera i en Pepet Guillet, un home que -segons Pla- era un gran bevedor, cosa que volia dir que l’alcohol no l’afectava gens. A la platja hem recordat passatges de la vida de Josep Pla, com ara un amor d’estiu amb una noia suïssa, Adi Emberg.

En acabar el recorregut, hem anat a Palafrugell, a la Fundació Josep Pla on, dividits en dos torns per grups, hem vist un vídeo sobre la seva biografia i hem observat l’exposició amb diferents edicions de la immensa quantitat de llibres que va escriure, objectes i fotografies de la seva trajectòria professional. 
Aleksei Mundo
Alumne de 4t d’ESO