divendres, 2 de desembre del 2016

HOMENATGE A L'EXPROFESSORA DOLORS CONDOM

El dimarts 29 de novembre tingué lloc a la Casa de Cultura un homenatge a Dolors Condom, que durant molts anys va ser Professora de Llengües Clàssiques al nostre Institut i que tots els gironins, i no només els nombrosos seus antics alumnes, recorden com una dona extraordinària i una ciutadana compromesa, a més de gran professora i intel·lectual. A l'homenatge, organitzat per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent, intervingueren Mariàngela Vilallonga, directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada – Fages; Anna Masós, directora de l’Institut Jaume Vicens Vives; Dolors Reig, presidenta Amics de la UNESCO; Josep Gordi, degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona; Sergi Bonet, Rector de la Universitat de Girona; i Carles Puigdemont, President de la Generalitat. Després dels parlaments s'hi interpretà la cançó “L’hora dels adéus”, en la versió llatina “Discessus” de Dolors Condom, a càrrec de l’equip de cultura clàssica de l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la UdG.

Foto del Diari de Girona

En l’acte també es presentà el volum col·lectiu «Dolors Condom en el record», que reuneix un seguit d’aportacions d’amics, col·legues i antics estudiants. La iniciativa reconegué públicament el llegat humà i acadèmic de Dolors Condom, traspassada el passat 5 de març de 2016.

Foto del Diari de Girona

La revista Metastasi continuarà, en el número del segon trimestre, aquest homenatge a Dolors Condom, Catedràtica de Llatí de l’Institut Jaume Vicens Vives i primera professora de Llatí dels estudis de Lletres a Girona (1969), abans de la creació de la Universitat, amb diverses pàgines de records, entrevistes als seus antics alumnes i un article sobre la seva obra i activitat docent.

Josep Maria Llauradó
Professor de Filosofia i responsable de la revista “Metastasi”

L’homenatge a la premsa: