dijous, 29 de desembre del 2016

DECORACIÓ NADALENCA DEL VIVES

Enguany hem decorat l’institut amb colors blancs i daurats perquè teníem l’encàrrec de decorar l’arbre del Trueta amb aquests colors.

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO han treballat amb materials diversos com gots de plàstic, pilotes de ping-pong, cartrons, pinces d’estendre roba... per crear "boles" o decoracions nadalenques. Aquestes les hem penjat al forat de l’escala envoltades d’una ziga-zaga de cintes blanques i daurades.


Finalment, els alumnes de l’optativa de plàstica de 4t d’ESO han pintat amb lletres daurades sobre unes cintes blanques penjades verticalment entre la zig- zaga de cintes i les decoracions nadalenques que hem comentat abans. En aquestes cintes hi podreu llegir el títol de la instal·lació: "Habilitats per a la vida al 2017". També, s’hi poden llegir 4 d’aquestes habilitats en cintes diferents: empatia i solidaritat amb els altres; autoestima i autoconeixement; entusiasme, il·lusió i alegria; i pensament crític.

Aquestes mateixes habilitats les vàrem utilitzar a la decoració de l'arbre del Trueta, però no només amb paraules sino amb frases més explicatives com: “Empatia, posar-se a la pell de l'altra persona, per donar-li resposta d'una manera solidària”; “Autoestima i autoconeixement, per construir sentits sobre nosaltres, els altres i el món en què vivim”; Entusiasmar-se, col·laborar, cooperar amb els altres amb respecte, amb consciència de les capacitats pròpies i alienes, amb il.lusió”; “Pensament crític, saber arribar a conclusions sobre la realitat investigant i preguntant”.



Bones Festes de Nadal i bona entrada d’any 2017
I
mma De Batlle i Jordi Ribes
Professor d’Educació Visual i Plàstica