dimecres, 16 de novembre del 2016

L'AJUNTAMENT DÓNA LA BENVINGUDA A LES AULES D'ACOLLIDA

Divendres 11 de novembre l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va rebre al Saló de Plens de l'Ajuntament els alumnes de les aules d'acollida dels set instituts de la ciutat que hem arribat a Girona al llarg dels darrers mesos. Érem uns 122 alumnes perquè a més del nostre institut Jaume Vicens Vives, hi havia alumnes del Montilivi, del Carles Rahola, del Narcís Xifra, del Santa Eugènia, del Santiago Sobrequés i del Fedac Sant Narcís.

Aquesta sortida es diu Ciutadans del món, ciutadans de Girona i serveix per fer-nos adonar que els alumnes de l'aula d'acollida venim de molts països diferents d'arreu del món, però que som iguals perquè tots vivim a la mateixa ciutat i som ciutadans de Girona.

L'alcaldessa va reconèixer la feina dels tutors de les aules d'acollida i va tenir un record especial per a Núria Terés, recentment desapareguda, que va fer una molt bona acollida anys enrere en representació de l'alcaldessa Anna Pagans.

Foto: EPA

També va parlar de manera molt emotiva la regidora d'educació i esports Isabel Muradàs. Ens va fer sentir identificats amb ella perquè va dir que també era de fora. Que la seva família havia arribat a Girona fa molts anys per motius econòmics i de treball. Això ens ha fet pensar que si tens un objectiu pots aconseguir-lo, encara que no sembli fàcil i que vinguem d'altres països.

Vam conèixer els altres alumnes i els seus instituts a través d'unes presentacions molt xules que vam fer al Saló de descans del Teatre Municipal, ens vam fer fotos i vam cantar tots plegats la cançó «Obre els ulls» dels Catarres.

Vam fer una ruta pel barri vell i ens van explicar quatre llegendes de Girona: la mosques de Sant Narcís a l'església de Sant Feliu, en Banyeta davant de l'Ajuntament, el cul de la lleona al final del carrer Calderers i el vampir a la Rambla. Ens va agradar molt!

De record ens van donar unes xapes amb els dibuixos de les llegendes, que van servir per fer els quatre grups. Un altre record és el punt de llibre que vam fer tots els alumnes per regalar a un alumne d'un altre institut.

Al final ens vam fer una foto tots junts i vam cantar la cançó «L'hora dels adéus». Ens ho vam passar molt bé. Alguns vam conèixer alumnes que venien del mateix país que nosaltres però uns altres no i ens hagués agradat molt.


Els onze alumnes que no vam poder anar a la sortida ens va saber greu perquè el curs anterior ens ho vam passar molt bé, ens vam divertir molt amb les llegendes i ens agrada molt fer sortides amb l'aula d'acollida.

Melani Mamani, Jesrylle Rumbaoa, Yassir Zannouti, Michelle Escobar, Nino Abramia, Haidy Estrella, Cinthia Amador, Xiaojian Chen, Pamela Ferrari, Jamil Mamani, Kevin Patoux, Abdullah Abdullah, Mohamed Konteh i Mohammed Zannouti amb l'ajuda de la tutora de l'aula d'acollida.