dijous, 9 de juny del 2016

TALLER D'ENERGIES RENOVABLES

Dins la Setmana de l’Energia, el dimarts 3 de maig hi va haver un taller d'energies renovables adreçat als alumnes de 1r de Batxillerat de l'àmbit científic i tecnològic. Abans del taller, els alumnes havien de fer un treball previ: mirar una factura per saber el consum elèctric diari per comparar-lo amb el consum que tenen a l'Amazònia. 

El taller constava de dues parts. En primer lloc, hi va haver una xerrada sobre l'accés a l'energia a l'Amazònia equatoriana i la tasca que duen a terme Enginyers Sense Fronteres, portant la tecnologia apropiada per l'entorn (l'energia solar fotovoltaica i la tèrmica) per poder respondre a les necessitats de les comunitats de l'Amazònia. També van mostrar com es realitza el muntatge dels sistemes. En la segona part, van muntar una instal·lació solar fotovoltaica aïllada i els alumnes van poder participar en els diferents exercicis.



Els aparells emprats durant el taller es van deixar durant una setmana a l'institut perquè tothom qui ho volgués, pogué assabentar-se del seu funcionament.

Georgina Xifra  
Alumna de 1r de Batxillerat