divendres, 17 de juny del 2016

ORIENTACIÓ I SUPERVIVÈNCIA A SANT GREGORI

Els dies 14 i 15 de juny els grups de 3r d'ESO van fer l'excursió del treball de síntesi. L'excursió consistia en passar un matí a St. Gregori realitzant diferents tallers de supervivència i orientació a la muntanya.

Hi havia 6 tallers: dues curses d'orientació, un sobre mètodes d'orientació naturals, un sobre com orientar-se amb mapes i brúixoles, un altre sobre primers auxilis i, finalment, un sobre mètodes de comunicació al llarg de la història.

Com molts ja sabeu, una cursa d'orientació és una cursa que consisteix en passar per un seguit de fites i a mesura que s'assoleixen aquests punts, anar marcant un tros de paper per provar que hi has arribat. En el taller de mètodes d'orientació es van tractar temes com el rellotge de sol, la construcció d’una brúixola casolana, l'orientació a través de les constel·lacions o com orientar-nos a trevés del nostre entorn.


En el taller sobre mapes i brúixoles van explicar com moure's per la muntanya amb un mapa i una brúixola, sabent distàncies gràcies a les corbes de nivell i l'escala i sabent direccions amb l’orientació del mapa o de la brúixola.

En el taller de primers auxilis ens van mostrar una farmaciola i com utilitzar-la si nosaltres o algun acompanyant pren mal. També ens va ensenyar com improvitzar unes camilles casolanes o com comunicar-se amb l'helicòpter en cas que aquest hagi hagut de socórrer el ferit.

Finalment, en l'últim taller ens van parlar sobre els mètodes de comunicació al llarg de la història tot fent una ruta pels boscos de Sant Gregori.
La sortida va anar molt bé.

Arnau Lleixà
Alumne de 3r d’ESO