dimarts, 21 de juny del 2016

CULMINACIÓ DE L'ASSIGNATURA D'EMPRENEDORIA

L'assignatura Emprenedoria forma part de l'oferta d'assignatures optatives de 3r d'ESO. A la tercera avaluació l'alumnat, treballant en grups, ha fet uns plans d'empresa.

Els nois i noies han hagut de mirar al seu voltant i detectar necessitats o problemes que necessiten solució. A continuació, han dissenyat un producte que aporta aquesta solució, destacant els seus beneficis per al consumidor. Finalment, han analitzat com és la clientela a la qual ofereixen el seu producte i també la competència de productes similars o substitutius a la qual es poden enfrontar.


Tota aquesta feina ha quedat recollida en els corresponents plans d'empresa, que s'han elaborat de forma grupal i en un entorn col·laboratiu digital a través de Google Drive. Els productes dissenyats han estat:
- New Plug. Un endoll que facilita la tasca d'endollar i desendollar, a més d'incloure dissenys atractius i gens avorrits.
- Spin-It. Producte pensat per als DJ i els aficionats al “mixing”. Un nou concepte de taula de mescles, que inclou la tecnologia modular com a novetat més remarcable.
- Darsel. Un suport per a evitar que els objectes que es posen en una taula puguin caure.
- Cap Con A. La primera tassa antidegoteig. Gràcies a un enginyós sistema, qualsevol gota de líquid que rellisca per la superfície d'aquesta tassa és recollida en un dipòsit ubicat a la part inferior de la tassa.
- MagPlug. L'endoll segur. És un endoll on, si no connectem cap aparell, no hi ha electricitat i per tant cap nen pot prendre mal si hi remena. En endollar un aparell, es genera un camp magnètic que activa el pas del corrent.
- Ryujin. Uns auriculars submergibles de reduïdes dimensions, personalitzables i capaços d'informar-nos, entre altres coses, del nostre ritme cardíac.
Finalment, la feina feta s'ha comunicat a la resta de la comunitat educativa elaborant uns continguts que s'han penjat els plafons que hi ha a la rambla de l'institut. També s'està editant un vídeo del qual properament us en facilitarem l'enllaç.
Toni Cosgaya
Professor d’Emprenedoria