divendres, 10 de juny del 2016

30 MINUTS DE LECTURA. I TU QUÈ EN PENSES?

Per tercer curs consecutiu, els alumnes de 1r i 2n d'ESO participen de la iniciativa 30 minuts de lectura. S'acosta el final d'aquest curs, és hora de fer balanç i l'Equip Impulsor del projecte hem donat la veu als alumnes de 1r d'ESO perquè expressin la seva opinió. Hem de dir que les opinions favorables han estat pràcticament unànimes. Tot i així, recollim els suggeriments i propostes de millora i agraïm tots els comentaris que ens heu fet arribar. Heus aquí unes mostres:


"A principi del curs ens van dir que tots els alumnes de primer i segon d’ESO, llegiríem una estona cada dia de classe.Van fer que aquesta mitja hora de lectura fos cada setmana en diferent horari. Per exemple, aquesta setmana hem llegit a tercera hora, i la setmana que ve, llegirem a quarta. Així tots els professors tenen les mateixes hores per fer classe. Un dels treballs que ens va posar la professora de plàstica, va ser fer una llibreta per poder fer un petit escrit o dibuix, de tots els llibres que llegim a la mitja hora de lectura. En la llibreta de lectures, jo no és que hi tingui molts de llibres, perquè penso que mitja hora, és poc."

"En el primer quart d’hora comences a recordar el que vas llegir ahir, i en el segon quart és quan ja segueixes la història, però llavors et diuen que ja s’ha acabat. A mi em passa molt ràpid, però ja sé que tampoc podem estar tot el dia llegint, així que jo penso que ens podrien deixar portar el llibre a casa.També seria bona idea poder posar música relaxant per concentrar-nos més."


"Penso que la mitja hora de lectura és una molt bona idea, en primer lloc és una manera d'estar més tranquils, i en segon és molt útil llegir i si ho fem com a hàbit encara més.Com diuen alguns professors, creem una bombolla en la que ningú, excepte nosaltres mateixos, té dret a entrar."

"Per alguns és molt útil per treure la pressió dels exàmens, els deures o les classes, segurament a vegades és el moment més esperat del dia. M'agradaria que en els cursos superiors es continués fent. A mi, la 1/2 hora de lectura, m'encanta, de fet, m'agradaria que fos tota una hora, com fèiem a l'escola. Trobo genial la idea de la lectura perquè va molt ve per desconnectar durant una estoneta, i perquè a mi m'encanta llegir.

"A mi me parece muy bien eso de los 30 minutos de lectura. Es un procedimiento para que los alumnos puedan llegar muy lejos en el futuro. Hacer 30 minutos de lectura durante el día a mi me va muy bien porque cada día leo más rápido."


"Jo crec que llegir en hores de classe va molt bé, així també després aprenem a escriure. No sé, però a mi m'agradaria que féssim més hores de lectura, no per perdre temps de classe, sinó perquè necessitem llegir. Això que la lectura només es fa a 1r d'ESO i a 2n d'ESO, no em sembla bé, crec que s'hauria de fer fins a 4t d'ESO."

"Ya he leído unos 7 libros este año, mejoré mucho más la lectura y sin contar que leo más,  mejor, y más rápido... creo que ese 30' de lectura es muy útil para mí y para la mayoría de alumnos. Pena que solo los de 1r y 2n hacen la lectura diaria."

"La veritat és que trobo que per ser el primer any que vinc a aquest institut crec que és de les activitats més divertides que fem. Així doncs, la lectura que fem a l'institut, m'agrada molt. Per què? Doncs perquè és una mitja hora molt profitosa i divertida. Molts de nosaltres, durant la tarda o durant el dia no tenim oportunitat ni temps de llegir, o sí, però només una estona curta. Per tant, trobo que la mitja hora que tenim la podem aprofitar molt bé. A més, tenim molta varietat de llibres per escollir, ja que cada alumne a principi de curs va portar-ne tres. Un dels moltes avantatges que hi ha, és que si el llibre que has agafat no t'agrada, doncs el pots canviar ja que no és una lectura obligatoria i a més, pots preguntar l'opinió de propietari del llibre."

"Los 30 minutos de lectura son importantes porque impulsan a la mayoría de los estudiantes a leer. Quien más quien menos, todo el mundo aprovecha la 1/2 hora de lectura para leer, pues el resto del día no tenemos mucho tiempo para dedicar a la lectura. Gracias a los libros que han traído mis compañeros, he conocido algunas novelas que me han gustado mucho, como por ejemplo: 'L'assassinat del professor de matemàtiques."

            Comentaris realitzats per alumnes de 1r C i D d'ESO, maig 2016