divendres, 27 de maig del 2016

ENTREGA DE CONTES DE L'ESPRINT DE CONTES: LA CRÒNICA

El dia 11 de maig les escoles i instituts que van participar al II Esprint de Contes es van trobar a entrega de premis que es va fer al teatre Municipal de Girona. Un total de 250 persones va assistir a l’acte d’entrega dels premis.  Els presentadors d’aquesta jornada festiva van ser els alumnes Pol Cereijo i Amèlia Fortià, representants dels guanyadors de la primera edició de l’Esprint. La gala de lliurament va comptar amb un seguit d’actuacions artístiques de molta qualitat realitzades per part d’alumnes dels centres participants, que van convertir l’acte en un reconeixement al treball creatiu, a l’excel·lència i al valor que té el joc que proposa l’Esprint per tal de valorar l’aprenentatge de l’escriptura i la creació plàstica com a quelcom divertit i que defuig el treball acadèmic tipificat per unes hores.

Els escriptors Roser Rimbau i Josep M. Fonalleras van assistir a l’entrega com a representants del jurat (Marietta, Kim Perevalsky i Care Santos), van llegir la plica amb els guanyadors de cada categoria, van lloar la vàlua de tots els treballs presentats malgrat la pressió del temps i les dificultats  que l’Esprint proposa.i finalment els van donar els premis (un lot de llibres, entrades per a la Planeta, entrades pels cinemes Albèniz, el carnet jove, bosses de la biblioteca de la UdG i un xec-regal de la Llibreria 22). Els alumnes guanyadors van prosseguir a la lectura dels seus textos.

El jurat durant l'entrega de premis

En la categoria de cicle superior de primària van destacar amb una excel·lent obra escrita les alumnes del col·legi Dr. Masmitjà: Ariadna Vilaplana, Carla Garralaga, Helena Gros i Xènia Thió“Memòries".

    Pel què fa al categoria de primer cicle de secundària van ser les alumnes de l’institut Jaume Vicens Vives les que van quedar seleccionades: Olga Miralles, Anna Benito, Carme Habela, Joana Giere. "Parets blanques”.

     En la categoria de segon cicle de secundària els alumnes que van quedar en primera posició van ser els de l’institut Montilivi: Samantha Bravo, Aida Coll, Baruc Cortada i Marta Gámez."Les lleones”.

A l’acte també hi van assistir les representants del departament d’educació Debora Jonhson (inspectora del departament d’ensenyament) i Anna Planas (del Centre de Recursos del Gironès).

L’Ajuntament de Girona, i més concretament  la Isabel Muradàs va recolzar la inciciativa des del primer moment i ens va facilitar l’entrada al Municipal.

Els alumnes de l’institut Jaume Vicens Vives i del l’institut Josep Brugulat de Banyoles van demostrar les seves qualitats en dansa contemporània, musicals, cant  i com a dinamitzadors culturals en general.

Alumnes del Brugulat de Banyoles i del Maristes i Vives de Girona van amenitzar l'acte

Val a dir que tot això no hagués estat possible sense l’empenta, treball i decisió de tot un equip de treball constituït per les professores: Elisabet Costa, Imma de Batlle, Maria Gallego, Georgina Gifreu,  Assumpta Planas, Clara Sales i Marina Arrogante, coordinadora de l’equip.

Les organitzadores

L’Esprint de contes de la demarcació de Girona està adscrit al Contes a l’esprint de Barcelona i és per aquest motiu que els alumnes seleccionats de la nostra demarcació aniran a fer la segona fase del concurs a Barcelona: “de l’escrit a l’oral” el proper 25 de maig a la seu del CESIRE.

Marina Arrogante
Professora de Català del Vives i coordinadora de l’Esprint de Contes