dilluns, 16 de maig del 2016

CONTRA L'INVASOR

La Mireia Costa, alumna de 2n de Batxillerat, ens explica com va anar la sortida que ella i els seus companys, amb el professor Carlos Miranda, van fer el dimarts 10 de maig.

Avui hem sortit la classe de 2n Batxillerat Humanístic a fer un tomb per la Girona vella (Gerunda) i adornada de flors. Teníem dos objectius: visitar el Museu d'Història de Girona, el qual es troba on antigament hi havia el nostre institut Jaume Vicens Vives (que aquest any compleix els 175 anys), i recitar poemes arcaics davant l'escultura "Contra l'invasor", que es troba en el Jardí de l'Infància.


Primer hem anat al museu i hem vist l'exposició de la Gerunda romana, la planta de la ciutat en època romana, amb el cardus maximus i el decomanus entrellaçant la ciutat i fragments de mosaics llatins.

Un cop visitada l'exposició, hem anat al Jardí de l'Infància pel cardus maximus actual, ple de gent a causa  del Temps de flors, i davant l'escultura de "Contra l'invasor", apadrinada pel Vives, l’original de la qual compleix 125 anys. Hem recitat cadascun dels alumnes fragments dels poemes heroics  en grec dels poetes Tirteu i Cal·lí i versos d'Horaci en llatí, entrant en l'atmosfera clàssica com si fossim autèntics rètors de l'antiga Grècia.

Una experiència breu però intensa i única en un dia calorós com el d'avui.