dilluns, 30 de maig del 2016

AMNISTIA INTERNACIONAL

El dijous 26 de maig, els alumnes de 3r d'ESO vam assitir al Teatre a una xerrada sobre Amnistia Internacional.

Una sòcia catalana d'aquesta internacional ONG ens va explicar en qèe consistia. És un moviment que defensa els drets humans. El seu «modus operandi» es basa en informar la gent, fer ressó mediàtic, i així pressionar els governs o institucions als quals els hi estan exigint un canvi perquè actuïn.


L'organització funciona exclusivament amb els donatius de les persones que hi volen contribuir i amb les quotes que paguen els socis, i es té total transparència en les seves despeses. Però els socis  no només ajuden amb els seus diners, també fan altres tasques com organitzar activitats per informar i conscienciar la població sobre els temes que estan tractan fins a les més simples però fonamentals com recollir signatures. I, de fet, amb el simple gest de signar, invertint només 3 segons del teu temps, tal i com ha dit la ponent, pots salvar vides. Per això ha volgut insistir en què fem un petit esforç i col·laborem amb aquestes causes, i ens ha posat exemples de casos que gràcies a les signatures recollides arreu del món o amb accions similars s'han aconseguit alliberar persones de condemnes de mort o altres situacions igualment inhumanes.

Finalment, ens va ensenyar uns vídeos per conscienciar-nos de la duresa i seriositat dels temes que es tracten i també que aquests no ens són tan llunyans, posant per exemple la polèmica «ley mordaza».

Sergi Esturi
Alumne de 3r d'ESO