divendres, 19 de febrer del 2016

TREBALLEM AMB MICROSCOPIS

El dimecres 10 de febrer, els alumnes de 1r de Batxillerat que cursem Biologia (1r A i B)  vam anar al Parc Tecnològic de la Universitat de Girona a fer una mini visita guiada que consistia en una descoberta sobre els microscopis. Ens vam dividir en dos grups, ja que l’espai era molt petit en comparació a la quantitat d’alumnes que érem.

El primer microscopi que vam veure va ser el microscopi electrònic de rastreig, amb el qual vam poder veure la superfície dels objectes els quals estàvem observant. Aquest microscopi el podem considerar molt útil, ja que té una gran resolució, però per altra banda una mancança que té és no poder veure l'interior.

El segon va ser el microscopi electrònic de transmissió, amb el qual vam podem veure l'interior de les mostres. En ambdós microscopis vam apreciar imatges en blanc i negre, tot i que amb el MER (Microscopi Electrònic de Rastreig) l'ordinador té l’opció d’acolorir la imatge analitzant els elements que formen la mostra i assignant a cada element un color diferent per a una millor visualització.

Seguidament, vam veure imatges d'un microscopi òptic invertit làser confocal on vam distingir la proteïna GFP (“Green Fluorescent Protein”) que era fluorescent i, per tan, vam poder distingir clarament les parts de les cèl·lules i crear imatges en 3D.

Finalment, a l'última sala vam veure microscopis òptics. 
Anna Sellabona
Alumna de 1r de Batxillerat