divendres, 5 de febrer del 2016

L'AUTÒNOMA VISITA L'INSTITUT

El passat dilluns 1 de febrer, els alumnes de 2n de Batxillerat vam assistir al teatre Ignasi Bonnin per escoltar una xerrada encarada al nostre futur. La xerrada la va fer el senyor Carlos Sánchez, professor a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador de selectivitat.

Un moment de la xerrada al Teatre de l'institut
Els alumnes que ens trobem cursant aquest últim i decisiu curs abans de fer el gran salt cap una nova i esperada etapa, la universitat, ens plantegem qüestions que mai ens havíem plantejat i ens apareixen un seguit de dubtes, començant per la coneguda selectivitat: En què consisteix? Per què la faig? Quina importància tindran aquestes notes? El professor i coordinador Carlos Sánchez ens explicà de manera clara i directa en què consistien aquestes proves i les assignatures mínimes que hauríem de cursar: Català, Castellà, Anglès, Història d'Espanya i Catalunya i/o Filosofia i, per últim, una opcional. També ens ensenyà la nota de tall que es reclama per entrar a totes les carreres que s'estudien a l'Autònoma. No es pot negar que aquest va ser el moment de més nerviosisme i enrenou de tota la xerrada, ja que ens trobem en un curs en què les notes prenen tot el protagonisme i representen la meta final després del llarg camí que hem hagut de seguir en l'àmbit escolar. En tan sols uns mesos ens juguem el nostre futur i ara més que mai es troba en les nostres mans. En Carlos Sánchez ens animà a fer l'últim esforç per obtenir uns resultats satisfactoris.

Deixant de costat la part més seriosa del programa, el professor ens presentà la UAB. Es tracta d'una universitat pública catalana situada al costat de Bellaterra, als afores de Barcelona, que presenta un conjunt de facultats i serveis que creen un campus de fàcil mobilitat i accés per a tot tipus d'estudiants. Tan en l'àmbit d'investigació com d'estudis es situa en una de les millors universitats del país, a més de ser reconeguda a nivell europeu i presenten un programa d'intercanvis i beques arreu del món perquè els estudiants ampliïn els seus coneixements i la seva formació.

El professor conclogué l'acte amb un missatge motivador i carregat de força, animant-nos a què lluitem i aprofitem al màxim aquests últims mesos, per molt durs que siguin, per aconseguir els nostres objectius i evitar així quedar-nos a les portes que ens impedeixin estudiar allò que realment ens apassiona.

Clara Mendoza
Alumna de 2n de Batxillerat