dijous, 3 de desembre del 2015

SEGUIM AMB ELS TALLERS D'ARQUEOLOGIA!

Recordeu que fa uns dies us vam informar que els diferents grups de 1r d’ESO estan fent un taller d’arqueologia a l’aula? Avui és el torn que en Marcel Lleixà, de 1r D, ens expliqui l’experiència del seu grup.

A mitjans de novembre,  van venir l'Anna i en Marc a les classes de 1r d'ESO. Ells són dos arqueòlegs de Girona i ens van fer una xerrada sobre el seu ofici. Van explicar coses molt interessants, com per exemple com mesuraven les capes de terra per saber l'antiguitat de les peces que troben. També ens van informar que estaven fent una excavació d'un castell a Sant Julià de Ramis. Ens van dir que, en el mateix castell, havien trobat un cementiri amb cadàvers de persones que havien sigut gent del poble i, fins i tot, cavallers, ja que es van trobar armadures i un esperó.

Després de la xerrada, van treure algunes peces que han anat trobant: monedes de bronze, ceràmiques pintades, dos cranis (un de porc i un altre d'humà), mandíbules d'animals amb dents... i altres coses impressionants.

Tot seguit us fem un petit recull d’imatges de la sessió.