divendres, 18 de desembre del 2015

PREMIS A LA 52a OLIMPÍADA MATEMÀTICA

Tres alumnes de 2n de Batxillerat del Vives han estat premiats a la 52a edició de la fase catalana de l’Olimpíada Matemàtica, emmarcada en el 57th International Mathematical Olympiad (IMO 2016). Aquest concurs l’organitza la Societat Catalana de Matemàtiques.

Concretament, els estudiants premiats van ser: l’Iñaki Garrido (1r premi), en Raúl Méndez (2n premi) i en Martí Oller (3r premi).

Felicitats a tots tres!

L'Iñaki, en Raúl i en Martí

Us adjuntem una petita crònica de dos companys seus de Batxillerat Internacional.

El Jaume Vicens Vives, olímpic de nou
El passat cap de setmana va tenir lloc la 52a edició de l'Olimpíada Matemàtica catalana, una competició adreçada a joves de Batxillerat i ESO que promou el gust per la resolució de problemes matemàtics més enllà de l’aula.
El concurs consisita en dues sessions de tres problemes cadascuna, i es va celebrar a diverses seus arreus de Catalunya. En el cas de Girona, va tenir lloc a l’Escola Politècnica Superior de l’UdG, i hi van assistir una trentena d’alumnes de diversos instituts de la província. Concretament, l’Institut Jaume Vicens Vives estava representat per uns 15 alumnes. Els problemes no requerien una base teòrica extensa, sinó que era necessari utilitzar d’una manera creativa els coneixements bàsics per arribar a la seva solució.
I així ho van fer els tres alumnes classificats del nostre institut, el Vives: l’Iñaki Garrido (medalla d’or), Raúl Méndez (medalla de plata) i Martí Oller) medalla de bronze. Aquests alumnes, juntament amb els altres 6 classificats, representaran Catalunya a la fase espanyola de l’Olimpíada Matemàtica, que se celebrarà a Barcelona el primer cap de stemana d’abril.

Oriol Navarro Travesset i Oriol Velasco Falguera
Alumnes de 2n de Batxillerat