dissabte, 19 de desembre del 2015

FESTA HANUKKÀ

El passat diumenge 13 de desembre es va celebrar la festa de Hanukkà, acte organitzat pel Patronat Call de Girona, amb la col·laboració de la Plataforma Cultural Jueva Mozaika.

La directora del Patronal Call de Girona, la senyora Assumpció Hosta, va donar la benvinguda a tots els assistents, entre els que es trobaven representants de diferents comunitats religioses, culturals, educatives i culturals de Girona i Barcelona, així com l'alcalde de Girona, el senyor Carles Puigdemont.

La Hanukkà la festa de les llums, es celebra cada any el dia 25 del mes de quisleu del calendari jueu i commemora la victòria del poble jueu sobre l''ocupació grega (s. II a.C.) i la posterior purificació i renovació del Temple.

Els alumnes de 2n ESO de l'Institut Jaume Vicens Vives, Berta Ribas, Carla Viegas, Sofia Perevalsky, Francis Boyle, Susanna Boyle i Olga Miralles, en el marc del Projecte Benjamin de Sefarad han participat en l'encesa de la 4a espelma del canelobre de vuit braços anomenat hanukkià.

La festa de Hanukkà, que en els darrers anys s' ha celebrat a la plaça del Vi de Girona, té la voluntat d' acostar les diferents cultures presents a la nostra societat fent partícip la població de Girona.

L'acte s'ha clos amb l'acompanyament musical de la formació Ancient Groove i amb la degustació de sufganiot, els bunyols tradicionals d'aquesta època.

Rocio Gomila
Professora de Tecnologia

Els nostres alumnes amb la directora Anna Masós

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada