dimarts, 1 de desembre del 2015

1r CONGRÉS DE FOTÒNICA PER A JOVES

El passat dia 20 de novembre va tenir lloc a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) de Castelldefels el 1r Congrés de Fotònica per a Joves.

L’Institut Jaume Vicens Vives hi va tenir una nodrida representació d’alumnes i exalumnes  del Batxillerat Internacional. Així, hi varen presentar un pòster científic l’alumna Marta Perxés, de 2n A de Batxillerat actual , i els exalumnes Pau Batlle i Pau Matarrodona, del 2n A de Batxillerat del curs passat, així com l’alumna Blanca Puche del 2n A de Batxillerat de fa dos anys.

A aquest congrés s’hi podien presentar treballs en què s’hagués investigat qualsevol tema relacionat amb la llum, fos directament, d’acord amb fenòmens òptics, o bé amb les aplicacions en algun àmbit de la vida, com ara la salut, l’energia, la informació, etc. També, qualsevol investigació que relacionés la llum amb la matèria i el ventall de possibilitats que aquesta interacció aporta, per exemple, quan es relaciona amb els nanomaterials, etc.

El dia del congrés, cada ponent explicava el seu pòster durant tres o quatre minuts.


Va resultar molt interessant, segons els participants, i des d’aquí encoratgem a futures promocions a participar en les edicions a venir d’aquest  congrés. Com a nota curiosa, val a dir que presentava un treball sobre les ones del microones un nen de vuit anys!

Maria Lluïsa González
Professora del Vives

Primera fila: Pau Batlle (1r començant per la dreta) i Marta Perxés (4a per l'esquerra); Segona fila: Adam Teixidó, Pau Matarrodona i Blanca Puche (respectivament, 4t, 5è i 6a començant per la dreta)