diumenge, 29 de novembre del 2015

LA GIRONA CONTEMPORÀNIA, CAPITAL PER EXCEL·LÈNCIA

El dia 29 d'octubre de 2015 el Museu d'Història de Girona va inaugurar l'exposició titulada “Girona en època contemporània”. El nostre institut ha ajudat a fer-la possible, cedint diversos materials.

L'exposició ens proposa un breu recorregut per la història contemporània de Girona, des de la guerra del francès (1800) fins el final de la Guerra Civil (1939), posant èmfasi a la consolidació de Girona com a capital de provincial. Aquesta capitalitat no és només de caire administratiu, sinó que, tal com es pot veure en l'exposició, es fa evident en molts àmbits: des del comercial fins a l'eclesiàstic, passant per l'educatiu. És aquí on l'Institut Jaume Vicens Vives entra en escena, essent el primer institut públic de la Província. Això va comportar la necessitat dels alumnes d'arreu del territori gironí de desplaçar-se a Girona per estudiar en aquest centre. L'exposició acompanya tota la informació amb suport audiovisual i material, fent l'experiència molt més dinàmica i agradable pel visitant.

En definitiva, aquesta exposició ajuda a comprendre els orígens històrics de la nostra ciutat i el nostre institut, i creiem que és recomanable per tothom qui estigui interessat en conèixer el passat de Girona.


Oriol Velasco Falguera i Oriol Navarro Travesset
Alumnes de 2n de Batxillerat A