dimecres, 4 de novembre del 2015

GUANYADORS DE LA PORTADA DE LA REVISTA

El professorat d’Educació Visual i Plàstica ens informa que des de fa uns dies ja tenim guanyadors de la portada de la primera revista d'aquest curs. En el concurs hi han participat alumnes de 4t d’ESO de les optatives de Plàstica.

PRIMER PREMI
Carla Moreno (4rt B)
S'ha valorat la manera d’explicar la solidaritat sense posar la paraula, tot i que era una de les premisses que s'havia demanat. Amb la imatge que ha presentat ens explica de manera actual i ràpida la idea de solidaritat.

Tenim un mòbil que mostra la pantalla d'una conversa de whatsapp entre dos alumnes ficticis, els quals no són solidaris amb un alumne que acaba d'arribar a l'institut.

Tota la conversa queda tatxada amb un segell vermell que ens resumeix què és la solidaritat: ajuda sense esperar res a canvi.

A més en el disseny ja ha previst on pot anar el títol de la revista  (nom del grup del watsapp), el número de la revista i a la part de sota del text trobem el nom de l'institut.

Per tots aquest motius hem considerat que era la millor proposta.



SEGON PREMI
Treball grupal de: Júlia Camós (4t B), Maria Puig (4t B), Elisenda Buñuel (4t C) i Laura Siles (4t B)
Han volgut representar que una persona rica que està situada sobre una pila de diners menysprea la solidaritat, està trista i és infeliç. En canvi, un grup de gent humil recull solidaritat de les escombraries que llença l’home ric i són feliços.

També hem valorat a nivell plàstic la composició en diagonal de les lletres (tot i que en estar desordenades dificulta la seva lectura), la pulcritud de la imatge i, en general, de tot el cartell. És una imatge neta i clara.



TERCER PREMI
Nini Abramia (4t B)
Hem valorat la composició equilibrada de la imatge del cartell i la combinació de colors que ha utilitzat. També la imatge central que expressa que la solidaritat és a les nostres mans i que també és a les nostres mans tirar el nostre món endavant amb solidaritat, ja que el món és de tots.
Les lletres són clares però han quedat un xic brutes.



QUART PREMI
Josué Ramón Castillo (4rt E)
Hem valorat la bona combinació d'imatge i text, ja que li ha quedat molt ben coordinada. També hem valorat la idea, ja que ha volgut representar el món en una circumferència i l'ha omplert de gent unida, ja que la unió i la solidaritat fan el món.

Tot i això, l'acabat general de la imatge li ha quedat una mica barruer.



CINQUÈ PREMI
Virginia Vila (4rt D)
Hem valorat la idea, una capsa plena de solidaritat dirigida des de l'institut cap als destinataris que ho necessitin. També el paper que ha triat de fons, ja que al ser quadriculat ens acosta encara més a l'institut, ja que quasi tots els alumnes utilitzen paper quadriculat per agafar apunts a classe.

També hem valorat la composició de l'espai del paper ja que està molt ben equilibrada.



IMAGOTIPS per utilitzar dins la revista (per marcar diferents punts...)

Hem escollit els que expressaven millor la idea de solidaritat, de manera clara i simple: Nini Abramia (4rt B), Carla Moreno (4t B) i Elisenda Buñuel (4t B).

Carla Moreno

Elisenda Buñuel

Nini Abramia