divendres, 13 de novembre del 2015

EL PROJECTE mSCHOOLS: OPINIÓ DE L'ALUMNAT

Ahir vam explicar, aquí al blog, que alumnes de 3r participen al projecte mSchools i en què consistia. Ara és el moment de saber què n’opinen els protagonistes: els estudiants.


LA NOSTRA OPINIÓ: és una bona manera de motivar els alumnes a fer la feina. Considerem que és més entretingut estudiar a partir d’una aplicació que no pas davant de un llibre. A part d’aprendre coses sobre la tecnologia, també aprenem coses que ens poden  servir molt per més endavant: per fer algun treball, ajudar als nostres fills (quan siguem més grans) si també ho volen fer, quan treballem i ens demanin fer un treball “currat” podem tenir l’oportunitat de fer una aplicació… Sincerament, ens serveix més aprendre d’aquesta manera que no pas només estudiant i fent un examen sobre la unitat del llibre.

INCONVENIENTS: Si hi ha alguna cosa dins el projecte que no et motiva prou, et podries distreure amb el aparells electrònics. També pot ser que no aprenem el suficient en algunes coses. Per molt que el professor/a ens ajudi en el projecte, un alumne que tingui més experiència amb això pot arribar a tenir més bona nota que un que no té gaire experiència.

AVANTATGES:  El professor/a aconsegueix que els alumnes estiguin molt més motivats i interessats a les classes. Per nosaltres (com molt bé hem explicat a la nostra opinió) ens pot servir per més endavant i en podem fer molt més servei que els de l’altre curs. El principi de curs, quan encara no tenim les autoritzacions dels pares, el professor ens va ensenyar un “power point” sobre les imatges, i considerem que ens ha servir molt per fer fotos, també, fora del treball.

Ens sembla bé que les escoles col·laborin en aquest projecte i hi formin part, ja que cada vegada es fan servir més les tecnologies mòbils i són gairebé una rutina en la nostra vida diària.

Un altre avantatge que té mSchools és que ens és més fàcil als alumnes cercar informació ja que disposem d’internet, on hi podem trobar gran varietat de cerques. Un altre avantatge és que disposem de més eines per realitzar les nostres tasques del treball o escola.

Però aquest projecte té un problema i és que depenem tant de les tecnologies mòbils que a la mínima que podem fer-les servir no les fem servir com cal i tenim la necessitat d’entrar a les xarxes socials o buscar informació que no toca en aquell moment.


Alumnat de 3r d’ESO que participa al projecte