dilluns, 30 de novembre del 2015

CONFERÈNCIA DE LA MARATÓ DE TV3

Al llarg d’aquests dies, els estudiants d’ESO del nostre institut han escoltat una xerrada informativa de la Marató de TV3 d’enguany. Us reproduïm les impressions de l’Arnau, de 3r d’ESO.

Com molts sabeu, el proper 13 de desembre, TV3 emetrà el programa "La Marató de TV3". La fundació, a hores d'ara, ja està treballant per aconseguir recaptar el màxim fons per a la investigació científica i mèdica. Aquest any el tema principal és la diabetis i l’obesitat. I d'això ens va venir a parlar la Marta.


La Marta és una biòloga que treballa a la fundació de La Marató de TV3. Ella va explicar-nos què són la diabetis i l’obesitat i com tractar-les. Un vídeo va conscienciar-nos del que és patir una d'aquestes malalties. I alguns pacients ens van ensenyar alguns dels valors que han desenvolupat amb la malaltia: acceptació, superació, responsabilitat, força de voluntat...

Segurament molts alumnes van quedar sorpresos després de veure el vídeo i escoltar  la Marta. I és que patir obesitat o diabetis és molt dur. Sortir de l’obesitat comporta un gran esforç i és molt difícil. Però curar la diabetis de moment no és possible. Així que fer una aportació a la Marató, per molt petita que sigui, és un gran acte.

Arnau Lleixà D'Ambrosio
Alumne de 3r d’ESO