dilluns, 19 d’octubre del 2015

ANEM A VEURE "TERRA BAIXA"

El dijous dia 15 d’octubre del 2015, els alumnes de 1r de batxillerat vam anar a Barcelona per veure una representació de la famosa obra de teatre d’Àngel Guimerà, “Terra Baixa”.

Després d’estar bastanta estona al bus (gran part de la qual, estranyament, va passar ja a dins de Barcelona) i d’esmorzar a la Plaça de Catalunya, les quatre classes vam anar al Teatre Borràs.


“Terra Baixa”, que és una de les obres de teatre més importants de la literatura, tracta d’una noia que es diu Marta. Ella estima l’amo Sebastià i aquest també a ella, però la seva relació no seria ben vista i, per tant, decideix forçar un casament entre la Marta i un pastor, en Manelic, que no sospita res del motiu del matrimoni. La part més impressionant de la representació va ser que tots quatre personatges que hi apareixen van ser representats per només un actor, en Lluís Homar, que se sabia l’obra completa de memòria. Encara que a vegades no quedava del tot clar per quin personatge parlava, especialment en escenes amb tres o més persones, això no impedia que poguéssim entendre i gaudir de l’obra.

Ha sigut una experiència molt divertida i ens servirà de molt, especialment a l’assignatura de Llengua Catalana. No és difícil d’entendre perquè “Terra Baixa” és considerada una obra tan especial!

Quan Van der Knokke
1r de Batxillerat  A