divendres, 19 de juny del 2015

VISITA AL PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC

El dia 15 de juny, els alumnes de 1r A de Batxillerat van visitar dues empreses del Parc Científic i Tecnològic de Girona, dins del marc d'un treball anomenat del grup 4 (treball interdisciplinar de Química, Física i Biologia).

En concret, van visitar el laboratori de recerca Biomèdica sobre la mort sobtada, de IdibGI, on l'equip dels  Drs. Pérez i Scornick , pares d'una alumna nostra, ens var ensenyar minuciosament totes les passes requerides per a aquesta recerca; i després, van visitar el laboratori de l'empresa AB  Biòtics, guiats per un dels seus col·laboradors i exalumne del Batxillerat Internacionalm en Jordi Riera. Aquesta empresa es dedica, entre d’altres coses,  a fer un test capaç de saber, segons els gens de cada pacient, si un medicament serà més eficaç o no, de manera personalitzada.

Tot plegat, va ser molt interessant, i ara és el torn dels nostres alumnes d'el·laborar aquest treball en grup, que té com a títol més ampli: "El món de la recerca: de la recerca de laboratori a la recerca computacional"

Text: M.Lluïsa González

Fotos: Xavier Sàbat