dimarts, 26 de maig del 2015

VISITA A LA CATEDRAL I A LA BASÍLICA DE SANT FELIU

El divendres 8 de maig de 2015, els alumnes de religió de 1r d'ESO vam anar a la Catedral i a la Basílica de Sant Feliu.

Vam començar la visita a la basílica de Sant Feliu, títol que va rebre fa només 4 anys. Entre altres coses vam veure diferents sepulcres paleocristians i 3 sepulcres de Sant Narcís, patró de Girona i del bisbat de Girona.

La Basílica de Sant Feliu

Després d'esmorzar, vam quedar davant de la catedral, i allà vam començar la visita contemplant les figures religioses de la façana de la catedral. algunes són sant Pau o sant Joan.

Dos dels aspectes que ens van sorprendre més va ser el  Tapís de la Creació, que ens van dir que tenia prop de 1.000 anys, i una cadira que anomenem de l'emperador Carlemany i que s'hi ha de seure el  bisbe de Girona el dia de la presa de possessió. Si no ho fa no pot ser considerat bisbe per els gironins.

El claustre de la Catedral

Durant la visita vam anar buscant diferents peces i imatges com ara: el falcó de Cap d'Estopa (molt petit), Adán i Eva, arca de Noé o Josep el fuster.

Vam poder veure també com n'estaven d’enfeinats els qui preparaven els diferents espais de Girona per poder inaugurar l'endemà el LX Temps de Flors 2015.

Dimecres 20 de maig els nostres companys de 4t ESO van fer la primera part de la sortida, també s’ho van passar bé i van aprendre moltes coses de la Basílica de Sant Feliu, antiga catedral de la nostra ciutat.


Nil Vinyes (1r d’ESO D) i Eva Parera (1 ESO B)