dimecres, 27 de maig del 2015

EL TRUETA REP ELS ALUMNES D'AULA D'ACOLLIDA DEL VIVES

Els alumnes de l'aula d'acollida del Vives vam anar a l'hospital Josep Trueta de Girona el dimarts 19 de maig.

Una treballadora de la unitat d'Atenció als Ciutadans ens va rebre a les escales principals i ens va donar un carnet de visitant que vam haver de dur penjat al coll tot el matí.

Vam anar a la sala d'actes on una infermera ens va donar la benvinguda i ens va explicar com és l'hospital, com funciona, qui era el metge Josep Trueta, quines funcions fa cada àrea de l'hospital i quina és la gent que hi treballa.


Ens va dir que era l'hospital més important de les comarques gironines, que Josep Trueta havia trobat un mètode molt eficaç per curar les infeccions, que hi ha moltíssims professionals treballant-hi, que hi ha moltes seccions diferents...

Després vam anar a l'heliport. No sabíem que els hospitals també poguessin tenir un helicòpter! Ens va impressionar veure'l de tan aprop i poder-hi pujar. Ens van dir que havia costat set milions d'euros però que feia una feina que no té preu. Ens hi vam fer moltes fotos. Vam conèixer el copilot, l'infermer i el metge de l'helicòpter i ens van explicar com funciona aquesta mini unitat de cures intensives.


Mentre estàvem visitant l'ambulància medicalitzada ­ens van posar la sirena i tot van avisar per ràdio que hi havia hagut un accident a Roses i vam veure com s'enlairava l'helicòpter!


A l'aula hospitalària no hi havia cap alumne perquè els dimarts la mestra no hi va, però hi havia una voluntària de la Creu Roja que ens va explicar què feien amb els nens malalts. També hi havia ordinadors, llibres, jocs, un televisor, la Play Station...

Finalment vam visitar la secció de neonatologia, on hi ha els nens més petits que hem vist mai perquè han nascut abans d'hora. Alguns estaven dins la incubadora i altres estaven a coll dels seus pares. Eren molt tendres!


Antònia Vilaplana

Tutora de l’aula d’acollida