dilluns, 11 de maig del 2015

CIÈNCIA ENTRE TOTS

El dissabte 25 d’abril es va celebrar a Girona una fira de ciència al carrer. Consistia en múltiples presentacions d’experiències científiques a peu de carrer a càrrec d’estudiants de centres de secundària, amb la finalitat de divulgar la ciència i apropar-la a tots els públics un matí de dissabte. Hi van participar, també, estudiants i professorat universitaris i divulgadors científics professionals.

Tots plegats vam omplir les voreres de la Generalitat i de la Casa de Cultura al llarg de tot el carrer Pompeu Fabra.

Fent una demostració
L’institut Vicens Vives va estar ben representat per alumnes de 3r d’ESO i un estudiant de batxillerat. Són la Noa Aymamí de 3r B i la Roser Serra, en Pol Llubera, l’Olga Capmany i la Cristina Serra de 3r A i en Lluc Huguet 2n de Batxillerat. Van fer demostracions sobre diferents formes de producció d’energia i dels efectes de la pressió atmosfèrica. Els assistents, molt nombrosos, podien veure com es pot produir corrent elèctric amb unes llimones i unes peces metàl·liques o bé com s’aixafa una llauna de refresc per la pressió atmosfèrica sense que la toqui ningú! Vam mostrar també una peça de la col·lecció històrica de l’institut, els hemisferis de Magdeburg i la versió casolana equivalent en forma de dos desembossadors…

També es podia veure un aerogenerador construït de forma artesanal per un estudiant de batxillerat en el seu treball de recerca.

Tots plegats, el professorat, Imma Garcia, Isabel Piera, Xavier Sàbat, coordinats per la Maria Lluïsa González i l’alumnat, molt entusiasta, vam tenir un matí de ciència ben divertit!

Maria Lluïsa González i Xavier Sàbat
Professors de Ciències Naturals

El professorat acompanyant i l'alumnat de 3r d'ESO
En Lluc Huguet, de 2n de Batxillerat