dilluns, 13 d’abril del 2015

BUTACA JOVE JAUME CASADEMONT


La Butaca Jaume Casademont és un marc de debat que té com a objectiu fomentar l’intercanvi d’idees, la generació de pensament i el diàleg interdisciplinari. Aquesta Butaca és tant per a joves com per adults, les portes estan obertes per a tothom.
Aquest projecte és fruit de la col·laboració entre la Fundació Casademont, la Universitat de Girona i el Centre Cultural La Mercè de Girona. I compta amb el suport de Dipsalut, la Fundació Agrupació i Empordàlia.

El dijous 26 de març va tenir lloc la primera edició de la Butaca Jove Jaume Casademont a l’Auditori de Girona. En aquesta edició, introduïda per Josep Maria Fonalleras, el conferenciant va ser en Carles Capdevila. Capdevila és llicenciat en filosofia, és periodista i guionista català. Actualment dirigeix el Diari Ara, encara que té una llarga trajectòria en premsa, ràdio i televisió. En el marc de la Butaca Jove ens va parlar dels “Riscos i oportunitats del món connectat”.

Josep Maria Fonalleras fent la presentació, i Carles Capdevila assegut
Tots estem d’acord que l’època que estem vivint i que viurem se’n podria anomenar un moment històric, ja que tots els moments històrics es caracteritzen per estar plens de canvis i potser de progrés. Però hi ha dues visions respecte els moments històrics: per una banda se’ns pot dir “pobres, els hi ha tocat viure un moment històric” (segur que ho haureu sentit més d’una vegada), o per l’altra banda, hi ha qui pot dir “ felicitats, tindreu la oportunitat de canviar el món!”. Carles Capdevila és del segon grup, i a la Butaca Jove ens va transmetre aquest missatge per tal de fer-nos veure les oportunitats que el món connectat ens obra per poder contribuir en aquest moment històric.

Gràcies al món connectat podem accedir a informació fa un anys impensable amb només un segon. Tots els avenços que hi ha hagut i que hi seguiran havent ens faciliten cada cop més una interconnexió entre països impressionant. A més, cada cop les generacions que vénen creixen més amb aquests recursos, per tant s’introdueixen més a les seves vides i agafen més importància. Tot i això, Carles Capdevila també va fer referència als perills d’aquest món que tots coneixem, ja que qualsevol cosa que publiquis, que busquis o que facis per internet queda gravat per sempre, deixes la teva marca que llavors pot ser utilitzada.

La conferència de Carles Capdevila va ser molt interessant, plena de bromes, ironies i exemples que ens ajuden a entendre el que ens volia dir. Saber com utilitzar aquest món connectat és i serà fonamental per a tots aquells que vulguin formar part del moment històric que Carles Capdevila ens convida i anima a viure.

Arlet Pi

1r A de Batxillerat