dimarts, 17 de març del 2015

VISITA A LA BARCELONA MEDIEVAL

Els dies 3 i 10 d’aquest mes de març, els alumnes de 2n d’ESO i els seus professors acompanyants han participat, igual en  l’habitual visita a Barcelona.

Aquesta activitat  té com a objectiu  observar i comprendre el creixement de la capital catalana durant els segles de la Baixa Edat Mitjana .La visita comença pel Palau del Rei, avui ocupat pel Museu d’Història de la ciutat (MUHBA ), on  vàrem recórrer les  diverses sales escoltant atentament, i aquesta vegada és veritat,  les explicacions dels monitors. Vàrem tenir, però, la mala sort de no poder entrar al saló del Tinell que s’estava habilitant per l’exposició “Hagadàs Barcelona. L'esclat jueu del gòtic català”.

Més tard ens vàrem dirigir, fent volta per diferents places i carrers d’antics artesans, a l’Església de Santa Maria del Mar i, com sempre, gaudírem d’aquest espai excepcional.

L’itinerari es va fer a bon ritme, i crec que es pot dir que va ser una activitat satisfactòria, fins i tot amb sorpreses per aquells que ja ho coneixíem i per aquells  que hi participaven per primer cop, pregunteu-li sinó  a en Miquel Angelats, un autèntic amateur de la Història.  

Isabel Salvo

Professora de Ciències Socials