divendres, 6 de març del 2015

PRIMERS AUXILIS

El passat dimarts 3 de març, la Nines Agüero, infermera del centre, va venir a fer una xerrada sobre els primers auxilis als alumnes de les classes C i D de 2n d’ESO.

Primer de tot, ens va dir que era molt important que escoltéssim bé, perquè d’això en podria dependre la vida d’una persona. Va començar explicant les experiències que a quasi tots ens havien passat alguna vegada com per exemple, una ferida en una cama, sang del nas, picades de mosquits,…

Per tots aquests casos, ens va donar la solució, i m’he adonat que sense el Betadine no sé què faríem! Però també ens va dir que si alguna vegada no teníem iode o altres desinfectants, la millor cura seria aigua i sabó.

La Nines va explicar-nos anècdotes que li havien passat a ella, i això crec que ens va ajudar molt a entendre la importància de la xerrada.

Tot seguit ens va comentar les ferides que eren més greus, i que en molts casos acabaríem anant en un centre sanitari: la picada d’una abella, les punxes d’un eriçó de mar, o la picada d’una medusa.

I sobretot, ens va recordar que sempre ens hidratéssim i evitéssim les insolacions, que ens podien provocar cremades molt greus.

Finalment, ens va fer una demostració de la tècnica de Heimlich, que s’ha de dur a terme quan algú s’ennuega, per exemple amb el pernil salat. Consisteix en pressionar fort la part superior de l’abdomen per tal que la persona ofegada pugui expulsar allò que li impedeix respirar.
Júlia Ibañez
2n d’ESO C