dimecres, 11 de març del 2015

LA PAQUITA BONANY ENS EXPLICA EL FUNCIONAMENT DE L'AULA OBERTA

Paquita Bonany, professora de matemàtiques i coordinadora de l’atenció a la diversitat en el nostre institut, ens explica de què tracta una d’aquestes activitats, l’aula oberta de 1er cicle, inclosa en el projecte Supera.

Com indica el nom, el projecte Supera intenta superar els problemes dels estudiants, per això se centra en aquells que més necessiten l’ajuda per poder assolir els objectius.

Tot i que a segon cicle també hi ha l’aula oberta i funciona més o menys igual, la Paquita treballa a la de primer cicle, de 1r i 2n d’ESO, que són els primers anys a l’institut i que poden ser una mica difícils.

L’aula oberta té com a objectiu reforçar a aquells nens i nenes que més ho necessiten i que tenen dificultats per seguir els aprenentatges i ritme de treball de l’aula ordinària a classe. Així doncs, la tercera, quarta i cinquena hora, en comptes de seguir amb la seva classe habitual se’n van a una altra aula, on un professor els reforça els conceptes bàsics de les assignatures instrumentals. Aquests professors treballen per assolir els objectius bàsics del currículum que es fa a l’aula ordinària, adaptant el nivell de cada alumne i fent-los un pla individualitzat (PI). Els professors de l’aula oberta, per altra banda, cada dia també anoten aquest seguiment, depenent de si el nen hi ha assistit, si ha fet els deures, si hi va amb ganes..., i d’aquesta manera tot el professorat pot fer un seguiment millor dels alumnes i ajudar-los en allò que més necessiten. Tot plegat, per tant, els pot ajudar i ser molt favorable per aconseguir els objectius mínims del curs on es troben.

En resum, si a l’aula oberta s’hi va amb ganes de treballar és una gran  oportunitat per poder millorar, cadascú en el nivell que li pertoca, cosa que a la classe ordinària potser no tothom pot fer ja que es fa a un nivell més generalitzat i costa més atendre l’alumnat de manera individual.

Arlet Pi Jaumà

Alumna de 1r de Batxillerat
La Paquita Bonany, al centre de la imatge, en unes jornades a La Salle