dimarts, 24 de març del 2015

DIARI DELS INTERCANVIS: BAMBERG (24 DE MARÇ)

La Paula Sumber ens ha fet arribat uns quants textos i fotografíes d’aquests dies que ha estat d’intercanvi a Bamberg (Alemanya)

18 de març
Aquest matí hem visitat la ciutat de Bamberg, que és preciosa. Ens han explicat moltes coses sobre la ciutat i alguna anècdota. Entre elles es podria destacar un edifici curiós, el qual antigament era la "casa dels pobres" i actualment és una presó. 

Més tard hem anat a visitar les catacumbes i la catedral de Bamberg, ambdós llocs molt interessants. Les catacumbes, entre altres coses, servien per guardar la cervesa freda quan encara no hi havia electricitat.




19 de març
Hem anat a la gran ciutat, Nürnberg, juntament amb els nostres companys alemanys. Hem visitat el castell, on hem vist el pou i les vistes de la ciutat desde la torre. Ens han explicat que el pou era l’única manera de proveir Nürnberg d'aigua, i hem pogut comprovar la seva profunditat tirant-hi aigua. 





20 de març
Ens hem repartit en dos grups per dur a terme dues activitats diferents. Uns han anat primer a la Bäckerei Seel a fer el típic brezeln alemany. Allà hem donat forma a aquest pa i després l'hem posat a una fermentadora. Al cap d'una estona l'hem tret i l'hem introduït en un líquid per donar-li el to marronós. Per últim l'hem posat al forn, i ens els hem menjat.


L'altre grup ha anat primer a la cerveseria ..... on ens han explicat com es fa la cervesa. Caldria destacar l'ús de diferents grans de malta per fer les diferents cerveses (fosca, clara, dolça, amarga...). I per últim ens han deixat provar cervesa clara i fosca.