dilluns, 16 de març del 2015

BALANÇ DELS PREMIS I RECONEIXEMENTS DEL NOSTRE ALUMNAT

Estem acabant el 2n trimestre, i és un bon moment per fer balanç dels premis i reconeixements del nostre alumnat durant el que portem de curs acadèmic 2014-2015. Cal destacar que enguany també s’estan recollint premis del curs anterior.

XXVIII CERTAMEN DE JÓVENES INVESTIGADORES
En José Andrés Ballester, que fins el curs passat estudiava Batxillerat a l’INS Jaume Vicens Vives, va assistir al XXVIII Certamen de Jóvenes Investigadores a Mollina (Màlaga) entre el 29 de setembre i el 3 d’octubre de l’any passat. Allà, com ha estat habitual durant la seva trajectòria al centre, va ser premiat. Concretament, va guanyar el 2n premi, en aquest certamen organitzat pel “Ministerio de Educación, Cultura y Deporte”.
En José Andrés Ballester amb la professora Estefania Morant

OLIMPÍADES IBEROAMERICANES DE FÍSICA
Seguint amb els premis que encara rebem del curs passat, en Josep Maria Gallegos, fins l'any passat estudiant de 2n de Batxillerat Internacional, va quedar el 3r classificat a les Olimpíades Iberoamericanes de Física, celebrades a principis d'octubre a Paraguai.

En Josep Maria Gallegos, al centre de la imatge, acompanyat de dos exalumnes també brillants del centre: en Robert Planas i en José Andrés Ballester
PREMIS A L’ESPRINT
El 21 d’octubre de 2014, uns quants representants del centre van assistir a l’entrega de premis del curs anterior. Concretament, hi van anar dos estudiants de 4t d’ESO, tres de 1r de Batxillerat i tres de 2n.


ENTREGA DE DIPLOMES A L’ALUMNAT BI (PROMOCIÓ 2012-2014)
El 25 d’octubre es van entregar els diplomes a la promoció d’estudiants del BI de la promoció 2012-2014.


POEMES DE NADAL
Com cada any, el centre va entregar diplomes als estudiants premiats en aquesta activitat nadalenca.

51ª OLIMPÍADA MATEMÀTICA
Els alumnes de 2n de Batxillerat Joan Ariño, Joan Massachs i Jordi Bosch van guanyar els tres primers permis a la 51ª Olimpíada Matemàtica, emmarcada dins la 56th International Mathematical Olympiad i convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques.

SELECCIONATS AL FISIODABO
Vam començar l’any 2015 amb la bona notícia que els tres projectes seleccionats de la província eren del nostre institut. Els alumnes i projectes eren els següents:
Nom del projecte: Llits elàstics
Autors: Roger Giné, Berta Muñoz i Arlet Pi

Nom del projecte: Giradabo
Autors: Leila Belmonte, David Farré i Iñaki Garrido

Nom del projecte: Les llaunes
Autors: Sara Bossa i Paula Sumber

El premi era provar el seu projecte en una jornada en què el parc del Tibidabo estava a la seva disposició. Aquesta jornada va tenir lloc fa poc i un dels participants del Vives, en Roger Giné, ben aviat ens en farà un text.

II COPA CANGUR DE MATEMÀTIQUES
A finals de gener, l’alumnat de 2n i 3r d’ESO va aconseguir uns bons resultats a la II Copa Cangur, celebrada al pavelló de Montfalgars de Girona. Concretament, un equip del centre va quedar segon i l’altre cinquè.


CONCURS DE FÍSICA LA PEDRERA
En Joan Ariño, en Guillem Ramírez i l'Adam Teixidó, tots tres de 2n A de Batxillerat, van guanyar el primer premi al concurs de Física "La Pedrera-Shalhevet International Phisic Tournament". També es van classificar per a la fase final, que se celebrarà a Israel.

El concurs consistia en la construcció d'una caixa forta que s'obria per mitjà de paràmetres físics.

Properament, en aquest mateix blog, parlarem amb en Joan, en Guillem i l'Adam.



EUROPEAN YOUTH PARLAMENT
Els dies 31 de gener i 1 de febrer, es va celebrar la fase provincial de l’European Youth Parliament (EYP) i hi van participar els sis alumnes de 4t d’ESO de la fotografia.


VI CONGRÉS D’IMPULS A LA INVESTIGACIÓ EN JOVES
El cap de setmana del 14 i 15 de febrer, set estudiants de 2n de Batxillerat Internacional van tenir l’oportunitat de presentar les seves monografies al VI congrés d'Impuls a la Investigació en Joves, organitzat per l'Institut Cardenal de Mendoza de la ciutat de Burgos.

En aquest congrés hem coincidit amb alumnes que cursen el Batxillerat Internacional a d’altres instituts públics de ciutats com ara Vigo, Osca, Múrcia, Madrid, Gijón...

Els estudiants del Vives que van participar al congrés van ser l’Andrea Franch, en Pau Matarrodona, en Pol Mestres, la Núria Planes, en Guillem Ramírez, en Lluc Solés i l’Adam Teixidó.




OLIMPÍADA DE BIOLOGIA DE CATALUNYA
A finals de febrer, els alumnes Mariona Colomer Rosell i Adam Teixidó Bonfill, de 2n de Batxillerat, van obtenir el primer i segon lloc, medalla d'or, de l'Olimpíada de Biologia de Catalunya.


Podran participar en la fase final estatal que s'ha de celebrar a León.

OLIMPÍADA DE FÍSICA (FASE CATALANA)
Aquest mes de març hem sabut els premis següents per als nostres alumnes de Batxillerat:
-          En Joan Massachs va guanyar una medalla d’or.
-          En Pol Mestres i l’Adam Teixidó una medalla de plata cadascú.
El 10 d’abril tots tres aniran a Madrid a participar a la fase espanyola de l’Olimpíada.
A més, dos alumnes més del nostre centre, en Joan Ariño i en Guillem Ramírez, també van tenir un reconeixement.


OLIMPÍADA CATALANA DE QUÍMICA (FASE CATALANA)
Joan Ariño i Mariona Colomer (2n de Batxillerat) han quedat,  respectivament, en segon i tercer lloc de l'Olimpíada Catalana de Química. El 18 d'abril van a Madrid a fer la fase estatal.

PREMI SAMBORI D’ÒMNIUM CULTURAL
Núria Planes Conangla (2n de Batxillerat) ha guanyat la fase territorial del premi literari de narrativa SAMBORI d'Òmnium Cultural


*Versió actualitzada a 15 de març de 2015
*Si en aquest recull hi falta algun premi o reconeixement, disculpeu les molèsties i preguem que ens ho feu saber al correu següent per esmenar l’error: revista.metastasi@gmail.com