dilluns, 19 de gener del 2015

IHO LÓPEZ, UNA JUGADORA D'ELIT AL VIVES

Spar Citylift Girona 75 – Perfumerías Avenida 53. Victòria de l’equip gironí de bàsquet contra el gran favorit al títol de lliga i liderat en solitari. Què té a veure això amb el nostre institut? Doncs que a l’equip gironí hi juga l’Iho López, alumna de 1r de batxillerat. És per això que hem parlat una estona amb ella, del seu passat basquetbolístic, del present i d’un futur que es preveu brillant.

L'Iho amb la selecció espanyola
L’Iho, tot i que va néixer a Madrid, des dels 2 anys que viu a la nostra província, quan va anar a viure a Blanes. Va ser en aquesta localitat marítima que va començar a jugar al C.B.Blanes, però quan tenia 14 anys, a la categoria cadet de 1r any, la va fitxar l’Uni Girona. Gràcies a aquest fet ara la tenim com una alumna més de l’INS Jaume Vicens Vives, tot i que ha de compaginar els estudis amb els entrenaments del primer equip de Lliga Femenina 1, la màxima divisió estatal. Tot i això, l’Iho ens ha comentat que fins ara no ha hagut de demanar canvis en les dates dels exàmens, tot i que creu que el professorat seria comprensiu.

Voleu mostres del gran talent i potencial que té l’Iho? Només cal destacar l’estiu triomfal que va tenir l’any passat: sotscampiona del món U17 (categoria per jugadores que no sobrepassen els 17 anys) perdent a la final de només 2 punts contra Estats Units i 3ª classificada U18 en el campionat d’Europa.


I el futur? L’objectiu de l’Iho és estudiar en una universitat americana, jugant a bàsquet i estudiant Hosteleria i Turisme. Amb el talent que té, segur que d’aquí uns anys ens sentirem a parlar molt i molt bé...