diumenge, 28 de setembre del 2014

INICI DEL CURS AL BATXILLERAT INTERNACIONAL (BI)

Després d’aquests mesos d’estiu que tan curts se’ns han fet als estudiants, ara toca posar-se mans a la feina i emprendre amb més il·lusió que mai aquest nou curs escolar que arriba. Això mateix és el que pensem des de la classe de 1r de Batxillerat A. Sabem que el BI no serà una tasca fàcil i ja ens han avisat els nostres companys més veterans que ara fan 2n que ens espera un camí amb entrebancs per davant.


L’inici del BI implica per molts de nosaltres un canvi molt important en les nostres vides ja que comporta viure allunyats de casa i cultivar molts valors com ara la convivència, la solidaritat o l’amistat. Aquests valors tenen molta importància en la nostra societat i són els que el BI té com objectiu transmetre’ns; són el fonament sobre el qual edifiquem la nostra moral per arribar a ser, a banda de bons estudiants, bones persones.

És temps de posar els colzes sobre la taula i treballar insaciablement, és temps de lluitar per allò que tots desitgem i sobretot és temps de llaurar el camp per poder sembrar les llavors que acabaran esdevenint el nostre futur.

Roger Giné Bertomeu  1r A Batxillerat

dilluns, 15 de setembre del 2014

COMENCEM EL CURS 2014-15

Avui l’alumnat de l’INS Jaume Vicens Vives ha tornat al centre. Així, de manera gradual, els alumnes de 1r d’ESO a 2n de batxillerat han escoltat la presentació de la directora, l’Anna Masós, al teatre del centre. Posteriorment, cada grup ha anat a la seva classe amb el seu tutor per rebre les primeres indicacions del curs: l’horari, la normativa...

Segurament la jornada ha estat més estressant per als més petits del centre, els de 1r d’ESO. Ells, com podeu observar a la fotografia, també han escoltat la presentació de la direcció del centre, tot i que en el seu cas els han hagut de comentar aspectes del funcionament del centre completament nous per ells. Per sort, i com passa cada curs, ben aviat s’acostumaran als nous companys, als nous professors i a les noves instal·lacions que els envolten.

I després d’aquest primer dia del nou curs 2014-2015, demà dimarts sí que comença l’horari habitual, amb les primeres classes de cada assignatura.


Bon curs a tothom!

dilluns, 8 de setembre del 2014

JA TENIM L'AGENDA DEL CURS 2014-2015!

Quan s’acosta l’inici d’un nou curs, cal equipar-se com cal amb la motxilla, els llibres, l’estoig... i, lògicament, amb l’agenda. I seguint amb la tradició dels últims cursos, el centre té la seva pròpia agenda, una agenda que sempre és molt útil i que també té una portada i una contraportada ben atractives, elaborades per gent de l’INS Jaume Vicens Vives.

Si comencem comentant una mica algunes de les moltes utilitats de l’agenda, ens permet consultar el calendari escolar, anotar-hi l’horari, el nom del professorat i, com no podria ser de cap altra manera, tot allò que hem de fer cada dia: deures, treballs... Si som nous a l’institut, també hi trobem un mapa de les instal·lacions, i també  hi tenim documents molt útils en el dia a dia del centre com les justificacions de faltes o els permisos de sortida. Això és tot el que hi podem trobar? No, però el millor és que cadascú la consulti i en faci un bon ús adaptat a les seves necessitats.

Si ens centrem en la portada i en la contraportada, hem de remarcar que el professorat de Visual i Plàstica ens ha sorprès amb una altra de les seves moltíssimes activitats.

En primer lloc, la portada parteix del logotip que l’alumna de 4t Anna Juvany va fer per l’Impuls a la lectura. A partir d’aquí, la professora Cristina Pla, del Departament de Visual i Plàstica,  va fer-ne el disseny i la maquetació fins arribar al fantàstic resultat final que es pot observar.

En segon lloc, la contraportada de l’agenda ens mostra una fotografia del muntatge que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO del curs 2012-2013 van fer per Sant Jordi. De ben segur que tota la comunitat educativa recorda aquest muntatge, que va fer que tots ens hi aturéssim per mirar-lo de ben a prop.



En resum, aquesta nova agenda, a partir d’un disseny molt atractiu, ens ha de servir a tots plegats per organitzar-nos millor gràcies a les moltíssimes coses que conté. Ara cal aprofitar-ho!

dilluns, 1 de setembre del 2014

S'ACOSTA L'INICI DE CURS AMB LES RECUPERACIONS


Com cada setembre, el retorn a la rutina s'acosta amb les proves extraordinàries de setembre. Aquest any no és una excepció, i entre avui i demà uns quants alumnes del nostre centre estan fent els exàmens de les matèries que tenien pendents del curs 2013-14. També entregaran els quaderns, treballs... que se'ls havia demanat el mes de juny per intentar iniciar el curs vinent sense la llosa de les assignatures suspeses de cursos anteriors


Alumnat, gaudiu dels últims dies de vacances mentre el professorat i el PAS (Personal d'Administració i Serveis) del centre ho enllesteixen tot per començar el curs amb normalitat el proper dilluns 15 de setembre.