diumenge, 23 de novembre del 2014

BENVINGUDA DE L'AJUNTAMENT A LES AULES D'ACOLLIDA DE GIRONA

Divendres 14 de novembre l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va rebre al saló de plens de l'Ajuntament els 144 alumnes procedents de set centres de secundària de la ciutat: Jaume Vicens Vives, Montilivi, Narcís Xifra, Santa Eugènia, Carles Rahola, Santiago Sobrequés i FEDAC Sant Narcís. En el missatge de benvinguda, l'alcalde els va convidar a participar com a ciutadans de primera a fomentar el diàleg i la convivència, valors democràtics que impregnen la nostra ciutat, i a formar part de la construcció de la Girona i de la Catalunya del futur, “perquè serà la vostra pàtria i contribuireu a l'enriquiment col·lectiu”.

 Aquesta activitat, organitzada pels tutors de les aules d'acollida en el marc del recurs educatiu de l'ajuntament “Ciutadans de Girona, ciutadans del món”, té per objectiu facilitar als alumnes nouvinguts el reconeixement de la seva ciutadania i afavorir experiències que facilitin l'apropament i la participació d'aquests joves a la vida de la ciutat.

Després de la recepció al saló de plens, els alumnes van poder assistir a la retransmissió del programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, que casualment es feia en directe al saló de descans del Teatre Municipal.

Seguidament, a la sala polivalent del centre cultural La Mercè, les diferents aules d'acollida es van presentar als seus companys i van fer un joc de lemes per compartir l'experiència de ser nouvinguts en un país nou i amb companys nous. Van poder sentir diverses llengües traduint els lemes dels diferents instituts. Els del Vives eren “Tant de bo s'obrin totes les portes i et rebin amb un ˗Benvinguts!” que és un desig de tenir moltes oportunitats a la vida i que la gent sigui amable. I “Tant de bo que mil paraules valguin més que una imatge”. La dita és al revés, que una imatge val més que mil paraules. Però les mil paraules representen la llengua catalana que estan aprenent i que els obrirà moltes de les portes del desig anterior.
Antònia Vilaplana
Professora i tutora de l'Aula d'Acollida