dimarts, 7 d’octubre del 2014

L'ALUMNE JOSÉ ANDRÉS BALLESTER TRIOMFA A MÀLAGA

L’alumne José Andrés Ballester Huesca va acabar la seva etapa al centre el mes de juny passat, però encara ara segueix rebent premis a la seva impecable trajectòria fent el batxillerat internacional a l’INS Jaume Vicens Vives. Així, ha guanyat el 2n premi al “XXVIII Certamen de Jóvenes Investigadores 2014” celebrat a Mollina (Màlaga) entre el 29 de setembre i el 3 d’octubre.

El certamen l’ha organitzat el “Ministerio de Educación, Cultura y Deporte” del govern espanyol, i n’han format part, agrupats per categories, els 40 millors treballs de recerca a nivell estatal. En José Andrés Ballester ha estat premiat després de fer una brillant exposició de 20 minuts sobre el seu treball, titulat “Efecte dels espectres d’absorció en l’eficiència de cèl·lules solars sensibilitzades amb colorant”. La tutora del seu treball, la professora de Matemàtiques Estefania Morant, l’ha acompanyat aquests dies i ens ha informat que tot el jurat, format per membres del CSIC (“Consejo Superior de Investigaciones Científicas”), ha felicitat en José Andrés pel treball i per l’exposició. El tema ha interessat tant que ha estat l’únic ponent a qui han fet preguntes durant 30 minuts!

Cal destacar que el premi inclou 3000€ i una estada a un centre d’investigació de la Fundació Repsol. A més, en José Andrés ha rebut el premi especial al “mejor trabajo de investigación en emprendimiento e innovación”, i encara cal saber el resultat del certamen dels millors treballs de recerca en l’àmbit català.



Hem de felicitar en José Andrés Ballester, no només per aquest premi, sinó també per tota la seva trajectòria al centre, durant la qual ha obtingut reconeixements tan destacats com la medalla de plata de Física a nivell català, la medalla de bronze a l’Olímpiada Nacional de Física, la medalla de Matemàtiques a nivell català, la medalla de plata a l’Olimpíada Nacional de Matemàtiques o una nota de 9,7 a la selectivitat, convertint-se en una de les millors de tot Catalunya.



Felicitat José Andrés, gràcies per compartir els teus èxits amb l’INS Jaume Vicens Vives i fins aviat!