dijous, 30 d’octubre del 2014

ENTREGA DE PREMIS A L'ESPRINT


El passat dimarts 21 d’octubre es va celebrar l’entrega de Premis a l’Esprint del curs passat, on alguns representants del nostre institut van tenir la sort d’assistir-hi.

Probablement molts us pregunteu, i per què ara, si ja es va arrossegant des de l’any passat? Doncs aquest mateix dia cent anys enrere va néixer Martin Gardner, un filòsof i divulgador de les matemàtiques mitjançant enigmes, jocs i trucs de màgia, que encara desperten l’interès d’un públic molt ampli. Aquesta entrega de premis, doncs, va venir acompanyada per un homenatge a Martin Gardner, realitzant diverses activitats com les que ell va popularitzar.

Dos representants de quart d’ESO, tres de primer de Batxillerat i tres més de segon de Batxillerat, acompanyats per l’Estefania Morant i la directora Anna Masós, van poder-hi assistir com a representants de tot el centre, ja que l’Esprint és un concurs per equips, i on tot l’equip obté la mateixa recompensa.

Un cop vam arribar a Barcelona amb tren, vam anar caminant a l’Institut d’Estudis Catalans, on tenia lloc l’entrega de premis. Només d’arribar ja ens van donar un seguit de fulls plens d’enigmes i jocs matemàtics, que després, tots plegats o per grups més reduïts vam anar resolent o entretenint-nos-hi. Alguns d’aquest jocs eren el nan juganer, quadrats màgics, fer i desfer trenes, mots seriats, flexàgons, el drac tafaner... La sala estava plena ja que hi havia molts més instituts com nosaltres que venien amb un interès per les matemàtiques. Després de resoldre alguns enigmes tots plegats, vam anar a esmorzar i vam seguir treballant amb d’altres per grups. Tot seguit ens vam tornar a reunir tots plegats i es va realitzar l’entrega d’un diploma i de material matemàtic molt divers a totes les escoles i instituts guanyadors, ja que l’Esprint és un concurs que es realitza des de primària. Finalment, i ja per concloure l’acte amb l’ajuda de tothom es va construir un icosaedre estrellat amb globus.

Va ser un acte contínuament acompanyat per la presència de les matemàtiques, però unes matemàtiques divertides, adequades per a tothom de diverses edats, i on aprens investigant mentre jugues. Esperem poder tornar a gaudir l’any que ve i molts més d’aquesta experiència que ens enriqueix en molts sentits!

Arlet Pi
1r A Batxillerat