divendres, 2 de maig del 2014

SORTIDA DE RELIGIÓ (2ESO, 3ESO, 4ESO)

El 30 d'abril de 2014 els alumnes de Religió vam fer una sortida al Call Jueu, a la catedral de Girona i a la basílica de Sant Feliu.

Primer vam anar al Call Jueu i al Museu d'Història dels Jueus, on ens van explicar que era el lloc on anaven els jueus a fer banys rituals de la seva religió. El bany es fa dins una banyera on la persona pot submergir totalment el cos per purificar-se. Abans, però, cal rentar-se i pentinar-se. La dona jueva realitza aquests banys després de la menstruació, abans i després del part d'una criatura i també quan es casa. En canvi, els homes es purifiquen abans del dia dedicat a Déu: el sàbbat.

A continuació vam fer un petit descans per esmorzar i seguidament vam continuar la sortida cap a la basílica de Sant Feliu on vam veure la tomba de Sant Narcís, patró de Girona, i els sarcòfags paleocristians que hi ha al presbiteri de la nau central.

A la Catedral ens van explicar el procés de construcció d'aquest edifici, pas a pas, i ens van ensenyar unes maquetes que ens ho van fer més entenedor. També vam entrar al museu on ens van explicar la importància dels Beatus i dels facsímils, i molts altres aspectes. També vam veure el Tapís de la Creació, recentment restaurat, i dins del claustre vam buscar les diferents escenes que estan representades a les columnes i capitells. Ens van explicar que allà hi vivien els canonges i els capellans de la catedral.

Finalment, des de la Catedral, vam tornar a l'institut, contents i cansats i amb moltes ganes d'explicar tot el que havíem vist.

Text: INGRID MONTERO (2ESO C)
Fotografies: CARLOS ENRIQUE GARCIA (4ESO B)