dilluns, 26 de maig del 2014

INTERCANVI. JAUME VICENS VIVES DE GIRONA - LYCÉE ÉMILE ZOLA DE RENNES

Una setmana d’intercanvi amb alumnes de l’Institut Emile Zola de Rennes

El dia 17 de març ens vam reunir tots els alumnes de 1r de Batxillerat que ens havíem apuntat a l’intercanvi. Vam quedar a les 7.15 a l’estació d’autobusos per anar a Barcelona, amb una mica de son i molta il·lusió. Vam haver d’esperar una hora per agafar l’avió en direcció a Nantes. A Nantes vam agafar un autobús que ens portava a Rennes. Al cap d’hora i mitja hi arribàvem.
Al primer lloc que vam anar va ser al Lycée Emile Zola, on estudiaven els nois i noies francesos que feien l’intercanvi. Dos d’aquests alumnes ens van portar per tot l’institut; les seves instal·lacions eren grans, però una mica antigues. Com a benvinguda ens van preparar un pica-pica. La resta de la tarda vam anar a un parc i més tard ens van portar amb les respectives famílies.
El dia 18 vam reunir a les 9.00 tots els alumnes catalans per anar a Dinan, on vam anar a la basílica de Saint-Sauveur i la guia que ens va acompanyar ens va preparar una gimcana pel poble. Després vam anar a Saint Maló per caminar per la muralla i veure les precioses vistes del mar.
El dia 19, com el dia anterior, vam quedar a les 9.00 per anar a visitar el museu de la Bretanya, “Les Champs-Libres”, amb un guia que ens va parlar sobre el patrimoni cultural bretó. Després ens van deixar temps lliure per visitar Rennes. A la tarda vam estar tots junts fent volts per Rennes.
El dia 20 vam quedar a les 9.00 a l’institut per agafar el metro i anar a un taller de danses cèltiques al Cercle Celtique de Rennes, a la granja de La Harpe. Després vam anar a dinar i vam quedar a l’institut a les 14.00 per fer un taller de descoberta del patrimoni monumental de Rennes. Vam tornar a l’institut a les 1.:00 amb els francesos que feien l’intercanvi.
El 21, com sempre, vam quedar a les 9.00 per anar al Mont Saint Michel, declarat monument històric patrimoni de la humanitat. Quan hi vam arribar vam entrar a la petita fortalesa i dins l’església. Després ens vam posar les botes d’aigua i vam anar amb un guia a fer la volta al Mont Saint Michel per dintre la badia. Aquella nit vam anar a una discoteca que es deia UBU.
El dia 22 i el dia 23 tothom estava amb el seu francès o francesa i la seva família. El 22 vam anar per separat, però el 23, i com acomiadament, vam anar a jugar a la bolera.
El 24 vam quedar a les 9.00 a l’institut per tornar cap a casa. Vam anar a Nantes on vam agafar l’avió, i un cop a Barcelona vam tornar a Girona.

Personalment, per mi va ser una gran experiència, ja que mai havia fet cap viatge semblant. També em va servir per poder parlar el francès, que és una gran llengua, i per fer nous amics. El que més em va sorprendre dels habitants de Rennes va ser que quasi tots fumaven, cosa que aquí no és tan habitual. El que més m’ha agradat d’aquest viatge ha estat el Mont Saint Michel, ja que és una petita fortalesa envoltada d’aigua i on la marea pot ser molt alta o molt baixa.
Text: ALBERT TETILLA (1BAT C)