dijous, 22 de maig del 2014

FESTA DE CLOENDA DEL PROJECTE ROSSINYOL


Les alumnes Wanting Li i Linmin Qiu de 3r D i Betsabé Lemus de 2n E formaven part dels 44 alumnes que han participat en la sisena edició del Projecte Rossinyol a Girona i que el passat 16 de maig van fer la festa de cloenda al centre cultural la Mercè. La meitat d'aquests alumnes eren de la Universitat i la resta eren estudiants d'educació primària i de secundària. Va ser un acte molt emotiu perquè es va projectar un vídeo on mentors i mentorats explicaven la seva experiència durant aquests sis mesos que han compartit vivències, han conegut noves cultures, han passejat pels carrers de la ciutat i han après a comunicar-se millor en català. A més, han participat en les diverses activitats organitzades als barris. Després van compartir plegats un berenar fet per ells mateixos en el qual van poder degustar algunes menges exòtiques.

L'alcalde de Girona, la regidora d'ensenyament de l'Ajuntament i un representat de la Universitat de Girona també van fer uns parlaments ben lluïts per encoratjar-los a tots i felicitar-los com a nous ciutadans de Girona que són.

El Projecte Rossinyol, promogut per la Universitat de Girona amb la col·laboració de l'Ajuntament, és una iniciativa de mentoria que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social dels alumnes nouvinguts a través de potenciar el coneixement de la llengua i la ciutat. El projecte s'ha desenvolupat a quatre zones de la ciutat: Pont Major (escola Carme Auguet), Sant Narcís i Santa Eugènia (escoles Dalmau Carles, Santa Eugènia, Mare de Déu del Mont, Bell-lloc i l'institut de Santa Eugènia) , el Barri Vell (institut Vicens Vives) i al barri de Palau (institut de Montilivi).